A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Izsáki Rendőrőrsének szervezésében, 2017. június 12-én délelőtt, együttműködésben a társszervekkel, A megelőzés napja elnevezéssel bűn és baleset megelőzési napot tartottak az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói részére, a sportcsarnok területén.

-Hirdetés-

A program kezdetén Gera Árpád Zoltánné intézményvezető köszöntötte a program szervezőit és résztvevőit, majd az iskola aerobic csapat bemutatója igyekezett az érdeklődést felkelteni. Csizovszki László r. alezredes, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetője hasznosnak tartotta, hogy a nyári szünet kezdete előtt a bűn és baleset megelőzés érdekében, felhívják a gyerekek figyelmét. Dr. Fekecs Dénes r. őrnagy az Izsáki Rendőrőrs vezetője emlékeztetett, hogy a rendőrőrs, együttműködve pedagógusokkal, rendszeresen szervez ilyen tájékoztató alkalmakat.

A program során kisebb csoportokra bontva járták végig a diákot a különböző bemutatóhelyeket:

* A Kiskun autósiskola munkatársainak részvételével ügyességi kerékpárpályán való közlekedés gyakorlása, kerékpáros tesztlap kitöltése, vezetéstechnikai és biztonsági öv szimulátor kipróbálása.

* A Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság katasztrófavédelmi munkatársainak részvételével tűzoltó gépkocsi, valamint az általuk használt eszközök bemutatása.

* A Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusának bemutatója, a nyomrögzítés és az ujjlenyomat vétel bemutatása.

* Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet közreműködésével kutyás bemutató, valamint a bevetési csoport bemutatója.

* Az ORFK „Tiszta fejjel” projekt keretében, a felső tagozat 7-8. osztályos diákjai részére a diszkó balesetek megelőzése érdekében „Hiszem, ha látom” dokumentumdráma levetítése.

* Izsák Város Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálat munkatársai az internethasználat veszélyeire és a függőség elkerülésére hívták fel a diákok figyelmét.

Pozsgainé Avramucz Erzsébet r. százados, az Izsáki Rendőrőrs munkatársa, a program fő szervezője szerint a diszkó baleset dokumentumdráma bemutatása volt a legnagyobb hatással a gyerekekre.

-fg-

MEGOSZTÁS