Több mint harminc napirendi pontot tárgyalt a kiskőrösi Képviselő testület a tegnapi napon. A 2017 júniusi rendes képviselő testületi ülésen 10 döntéshozó volt jelen, így minősített többségi döntésre is képesek voltak, amelyre szükség is volt, hiszen több rendelet is módosításra került.

-Hirdetés-

Elsőként tájékoztatót hallgattak meg a közétkeztetési feladatok ellátásáról, Takács Zsolt a TS Gasztro Kft. ügyvezető igazgatója előadásában. Mint ismeretes, a közelmúltban közbeszerzési eljárás keretében választották ki azt a vállalkozást, amelyik a legkedvezményesebb ajánlatot adta a Kiskőrös területén végzendő közétkeztetési feladatokra. Mivel a TS Gasztro Kft. érvényes pályázatot adott be és más jelentkező nem volt a feladatok elvégzésére, a céget hirdették meg nyertesnek. A közétkeztetést végző cég a zöldség-gyümölcs felvásárlását már nagyrészt helyi termelőktől végzi, az ügyvezető fel is hívta a helyi termelők figyelmét arra, hogy továbbra is várják a zöldség-gyümölcs termelők jelentkezését a felvásárlás lehetőségével kapcsolatban.

A következő napirendi pontban tájékoztató hangzott el a Kiskőrösi Labdarúgó Club vezetőjétől az egyesület előző évi tevékenységéről. Dulai János elnök részletesen beszámolt a fejlesztésekről, változásokról, amelyek a klub életében történtek. Előkészületben van egy műfüves focipálya megépítése, amelynek helyén már kitisztították a területet a városi sporttelepen. Szintén ezen a területen, a rendkívül leromlott állapotban lévő öltöző és közösségi termeket is felújítják, illetve az elrendezésüket is jelentősen átalakítják. Több sikeres tornán is túl vannak a klub fiatal futballistái.

Ezt követően beszámolók hangzottak el a a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tevékenységéről, a Kiskőrösi Óvodák Szakmai tevékenységéről, valamint a sportfeladatok ellátásáról is.

Répásiné Lovász Márta óvodaigazgató beszámolt az óvodákban történtekről. Túl vannak a beiratkozásokon, így 116 beiratkozó volt a 2017/2018 évben, ebből huszonkettőt kellett férőhely hiány miatt elutasítani. Mindenkit felvettek, aki augusztus 31-ig betölti a 3 életévét.  Összesen 377 gyermek jár óvodába, 15 csoportba. A beszámoló szerint folyamatosan növekszik a születendő gyermekek száma Kiskőrösön, amely a kormányzati családpolitika sikere, valamint a helyi vállalkozások munkaerő felszívó hatásának is betudható, hiszen stabil anyagi hátteret, így kiszámíthatóbb anyagi biztonságot is nyújtanak a családoknak, ami a gyermekvállalási hajlandóságot is növeli. Emellett sokan költöznek be Kiskőrösre a térség településeiről is. Egy későbbi napirendi pontban meghatározták az óvodai nevelési évben indítható csoportok számát is, amely ezúttal 15  csoport lett. A 2017/2018-as nevelési évben Szücsi Óvoda I. csoportját 26 főben, a II. csoportját 26 főben, a III. csoportját 27 főben, az Erdőtelki Óvoda I. csoportját 30 főben, a Thököly Óvoda I. csoportját 27 főben, II. csoportját 26 főben határozták meg.

A Sportigazgatóság beszámolójában, Harangozó Péter igazgató örömét fejezte ki, hogy végre ez volt az első év, amelyben semmilyen változás nem volt az igazgatóság életében. Korábban az átszervezések miatt több alkalommal kerültek statisztikailag a sportigazgatóság alá dolgozók, feladatok, székhely változások is voltak, amelyek plusz adminisztrációs terheket is vontak az intézményre.

A Sportigazgatóság szervezésében, valamint az általa működtetett létesítményekben rendkívül sok rendezvény szerveződött az elmúlt év során. Csak a sportcsarnokban a legjelentősebb rendezvények száma 35 volt, ehhez még hozzájönnek a Sporttelepen és a Szabadidőparkban zajló bajnokságok, versenyek is.

A következő napirendi pontokban önkormányzati bérlakás bérleti jogviszony hosszabbításokról, valamint ingatlan felajánlásokról és átminősítésekről döntött a kiskőrösi képviselő testület, majd az interpellációk, kérdések, tájékoztatók és bejelentések következtek.

MEGOSZTÁS