A kiskőrösi Bem József Általános Iskola végzős diákjai június 17-én búcsúztak el intézményüktől. A ballagó ünnepség alkalmával 39 diák lépte át utoljára az iskola küszöbét.

-Hirdetés-

A 8. A osztály 19 végzős tanulót számlált, akik osztályfőnöke Aminné Szabó Ildikó volt, a 8. B-sek pedig Litauszki Pál Gáborné osztályfőnök vezetésével énekelték a „ballag már a vén diák…” verssorokat.

Az ünnepi pillanatokhoz kapcsolódóan műsort adtak elő a végzős diákok és a 7. osztályos tanulók, valamint megtörtént az iskola zászlajának átadása. Az intézmény vezetője Lasztovicza László beszédében felelevenítette az iskolában eltöltött hosszú diákévek főbb eseményeit, majd a kiemelkedő sport, tanulmányi és egyéb sikereket elért végzős diákok jutalmat vehettek át.

Kiemelkedő tanulmányi- és sporttevékenységért jutalomkönyvet vehetett át Polereczki Petra Enikő és Takács Szabina. Alapfokú angol írásbeli nyelvvizsga bizonyítványért dicsérő oklevélben részesült: Demján Dominik, Horváth Márk, Pivarcsi Adél, Gábor Diana és Csirke Balázs. Alapfokú „C”-típusú angol nyelvvizsga bizonyítványt szerzett és jutalomkönyvben részesült: Chudi Dorina, Zsubori Zsófia és Nemes Ármin.

Az iskola nevelőtestülete az osztályozó értekezleten döntött az intézményünk által adományozható Bem-díjról: ebben a tanévben ezt a díjat, valamint a TS Gastro 15.000.- Ft-os külön díját a 8. A osztályos Zsubori Zsófia kapta. Az igazgató megemlítette, hogy alsóban a végzős diákokat Dulai Ágnes és Bácsiné Raffay Melinda tanította. Az eseményen egy csokor virággal köszönték meg a két végzős osztály SZMK-s szüleinek a sok éven át tartó munkájukat: 8. A – Chudiné Tóth Zita, Dulai Judit; 8. B – Katona Árpádné és Guba Szilvia. Az idei évben két pedagógus is búcsúzott az iskola falaitól. Befejezte aktív pedagógusi pályafutását Bácsiné Raffay Melindának és Muhariné Martin Mária. Az eseményen Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Czérna János főigazgatóhelyettes sok-sok éves aktív munkájáért.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS