A szalkszentmártoni motorosok által 1993-ban alapított Firebirds MC motoros klubot, a szélesedő kapcsolatok eredményeképp 2002-ben vette fel a teljes jogú tagjai közé a nemzetközi Iron Horses MC, és kapta meg az Iron Horses MC Hungary-t elnevezést.

-Hirdetés-

A klubtagok kezdettől nagyköbcentis, többségében chopper-jellegű motorokkal rendelkeztek, sokat túráztak, rendszeresen jártak motoros bulikra, és idővel sok ismerősre tettek szert. 1995-ben megrendezték első nyári motoros partijukat a szalki vadászháznál. Az eltelt évek és kilométerek alatt a klub fokozatosan ismertebb és elismertebb lett a magyar biker világban, majd külföldön is. A nyári partijaik 2000-óta használt színhelyén földmunkálatok kezdődtek, így 2017. június 16-17-én az Iron Horses MC Hungary a nyári partiját új helyszínen, Izsákon, a Selyemerdőben tartotta, ahol a házigazda szerepét a Vino étterem látta el.

A nyári fesztivál igazából az azonos érdeklődésű motoros klubok rendszeres találkozója, ahol a régi barátok találkozhatnak. A közös érdeklődés éltető eleme természetesen a motor, a chopperes motorozás, a rock zene és a motorosok összetartó közössége. Az idei találkozó különleges apropója, hogy idén 15 éves az Iron Horses MC Hungary, melyen a nemzetközi IHMC belga, német, olasz és guatemalai chapterei mellet más hazai klubok is képviseltették magukat. Az izsáki Selyemerdő kellemes színhelynek bizonyult a több mint kétszáz motorral érkező vendégnek.

Pénteken (június 16-án) délutánra már minden készen állt a vendégek fogadására. Folyamatosan érkeztek a motorosok és egyre szaporodtak a sátrak is. Sötétedés után a The Prison Band és a Bad Times zenekarok koncertjeivel indult a bulizás.

Szombat (június 17-én) a fesztiválozók délután megmutatták magukat a városnak is egy motoros felvonulással Izsák – Páhi – Izsák útvonalon. Ezt követően Erdei Balázs streetfighter bajnok látványos bemutatója kápráztatta el a nézőközönséget. Az est fénypontja, a hatalmas születésnapi torta felvágása volt, majd a Molly Air, AB-CD, Blues Company és a Dumb Found zenekarok hajnalig tartó bulijával zárult a találkozó.

Vasárnap délelőtt a vendégek folyamatosan bontották sátraikat és indultak további céljuk felé…

A szervezők és a vendégek elégedetten nyilatkoztak a nyári fesztivál új helyszínéről, és akár a jövő évi találkozó is ugyanitt lehetne.

-fg-

MEGOSZTÁS