A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület idén ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját. A jeles alkalomból június 18-án az egyesület Jubileumi Horgászversenyt rendezett a Vadkerti-tón.

-Hirdetés-


Az esemény eredményhirdetése alkalmával az 1967-ben alakult egyesület elnöke Szentkúti Gyula köszöntötte a megjelenteket. A versenyt megtisztelte jelenlétével Szűcs Lajos a MOHOSZ elnöke, Font Sándor országgyűlési képviselő, Dunai Mihály Bács-Kiskun megye halászati felügyelője, Nagy József a BÁCSHOSZ elnöke és Kovács Sándor ügyvezető elnök, Lehoczki Ferenc Soltvadkert Város polgármestere, Domonyi László Kiskőrös Város polgármestere. Az egyesület alelnöke Ungvári Ferenc visszaemlékező gondolatainak sorában elmondta, hogy az alapító tagok a következők voltak: Kiskőrösről Kuti László, Tömör Bernát, Minda János, Barta István és Halász János, Soltvadkertről pedig Bokros Lajos, Font Sándor, Várszegi János, Kurdi György, Ocskó Sándor és Zsikla Zoltán. Az egyesület elnöke a kezdetekkor a kiskőrösi Kuti László volt, titkára pedig a soltvadkerti Bokros Lajos.

Az elnök személyében 1972-ben történt változás, amikor Kuti László egészségügyi okok miatt lemondott a tisztségről és helyére a közgyűlés Zsikla Zoltánt választotta meg. Az egyesület a megalakuláskor 58 fős taglétszámmal rendelkezett, ami mára közel 500 főt számlál. Ma a tóból ponty, csuka, süllő, compó, amur, kárász és keszegfélék foghatók. Kiemelte az 1982-es nyári halpusztulást, ami után nagy összefogással sikerült helyreállítani a víz élővilágát. Az elhangzottak után a meghívott vendégek mondtak beszédet, majd ünnepi ebéddel és baráti beszélgetésekkel zárult a program.


A Jubileumi Horgászversenyt több kategóriában rendezték meg: parti – 37 fő, csónakos – 29 fő, ifjúsági – 3 fő, gyermek – 11 fő.
A parti kategóriában:

  1. Ambrus Gábor (Kiskőrös) – 1,85 kg
  2. Kovács József (Kiskőrös) – 1,82 kg
  3. Poharánszki Tamás (Kecskemét) – 1,67 kg

A csónakos kategóriában:

  1. Cseh-Szakál János (Kiskőrös) – 4,83 kg
  2. Sárosdi Sándor (Soltvadkert) – 3,61 kg
  3. Tóth József (Kiskőrös) – 1,75 kg

Az ifjúsági kategóriában:

  1. Kecskeméti Balázs (Akasztó) – 0,98 kg
  2. Borboly Benjamin (Soltvadkert) – 0,90 kg
  3. Katzenbach Imre (Soltvadkert) – 0,34 kg

A gyermek kategóriában:

  1. Rakonczai Soma (Kiskőrös) – 1,14 kg
  2. Homolya Fanni (Soltvadkert) – 1,12 kg
  3. Szkenderovits Eszter (Kiskőrös) – 1,10 kg

A felnőtt díjazottak az elismerések átvételekor egy üveg Vass-Bor Kft. által készített bort is átvehettek. A kiskőrösi CSALI Horgászbolt ajándékutalványát a legnagyobb halat fogó Cseh-Szakál János kapta, aki egyben a Kugelmann Imre-Díjat is átvehette.

MEGOSZTÁS