Június 15-én este ismét ellátogatott a Fröccsbe Pál Feri Atya. Az estet “Elégedetten az élettel” címmel adta elő.

Illusztráció
-Hirdetés-

Rendkívül közvetlenül és nyitottan beszélt és történetekkel prezentálta gondolatait. Négy pontban beszélt az elégedettségről. Rávilágított, hogy sokszor az, hogy unalmasnak érzünk egy kapcsolatot, a megszokás miatt van. Hozzászokunk a jóhoz és általánossá, természetessé válik. Ezáltal úgy érezzük, nem elég az a jó ami van és még jobb kell ameddig el nem jutunk a legjobbig. Amikor viszont elérjük a tetőfokot, nem lesz az élmény akkora hatású mint előtte, nem okozhatunk akkora meglepetést. Elégedetlenek leszünk, mivel már természetesnek vesszük a jót és mindig csak jobbat akarunk.

Az elégedettség kulcsa, hogy meg tudunk elégedni az elég jóval. Egy kapcsolatban úgy maradatunk folyamatosan elégedettek a másikkal, ha minden apró jót észreveszünk a társban. Ha elköteleződünk az értékesség mellett, az megmarad.

Az atya beszélt a döntésekről is. Sok házasság azért megy tönkre, mivel a pillanatnyi élmény mellett köteleződünk el és nem a személy mellett. A döntésekért tenni kell és nem az élettől elvárni, hogy majd aszerint alakul, ahogy mi azt elképzeltük. Azok az emberek tudnak boldogok lenni, akik tudják, hogy az életük egy jó irányba tartó folyamat. Azok elégedettek, akik a boldogságot iránynak és folyamatnak tekintik. Sokan úgy gondolják, hogy a boldogság rendkívüli és exkluzív, mivel egyre részletesebb boldogságterveket szőnek, de ez a sok elvárás csak tönkreteszi azt. Beszélt még az egymásra odafigyelés fontosságáról, mivel ez nagyon fontos a kapcsolatokban. Ha képesek vagyunk elfeledkezni önmagunkról és a másikra koncentrálni, élményt okozhatunk.

MEGOSZTÁS