A Kiskőrös LC ifjúsági labdarúgó csapata nagyszerű szezont tudhat maga mögött. A fiatalok megnyerték a megyei I. osztályú bajnokságot 26 mérkőzésen szerzett 23 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel, 101-21-es gólkülönbséggel, 70 ponttal.

-Hirdetés-

A fiatalok az elmúlt évben a második helyet szerezték meg a Soltvadkerti TE mögött, amikor a bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóban dőlt el. Annak a csapatnak a gerince együtt maradt, így jó alapot jelentett az idei szezonra. Az elért siker hátteréről Szlovák László edző a következőket nyilatkozta:

-A bajnokság elején több játékosra nem számíthattam, illetve csak hétvégén számíthattam rájuk, mert vidéken tanultak. A csapatból ilyen játékos volt Szűcs Zsolt, Putnyik Máté, Turák Ádám és Amin Ádám. A nehézségek ellenére a Soltvadkert, a Kiskunfélegyháza és a Tiszakécske ellen nyertünk, majd a továbbiakban is jól teljesítve 7 győzelemmel kezdtük a bajnokságot. Az első vereségünket a 8. fordulóban szenvedtük el, amikor hazai pályán 2-0-ra kikaptunk a kecskemétiektől. Az őszt úgy zártuk, hogy ezen kívül az összes többi mérkőzésünket megnyertük és az első helyről várhattuk a folytatást. A bajnoki tabellát 6 pont előnnyel vezettük a Kiskunfélegyháza előtt a bajnokság felénél. A célkitűzés ekkor már az első hely megszerzése volt. Jól sikerült a téli felkészülés, ami után tavasszal Soltvadkerten 1-1-es döntetlennel kezdtünk, majd a Kiskunfélegyháza elleni nagyon fontos mérkőzésen hazai pályán győztünk 2-1-re. Ezt követően a 8. fordulóig minden mérkőzésünket megnyertük. Ekkor azonban Kecskemétre látogattunk, ahol a megyeszékhely csapatától ismét 2-0 arányú vereséget szenvedtünk. A kiskunfélegyháziak előtt ekkor 4 ponttal vezettük a tabellát. A hátralévő összes mérkőzést sikerült megnyerni, így a végére 9 pontos előnnyel végeztünk a félegyháziak előtt. A mezőnyben mi lőttük a legtöbb gól és a legkevesebbet kaptuk. Átlagban meccsenként 1 gólnál kevesebbet kaptunk és csak a kecskemétiek tudtak egy mérkőzésen két alkalommal is a kapunkba találni. A csapat házi gólkirálya Szűcs Zsolt lett 16 találattal, őt Kutyifa Ákos követte 15 és Lasztovicza Marcell 12 góllal. Meg kell említeni, hogy az ifjúságiak közül, Amin Ádám, Varga Szabolcs és Putnyik Máté a felnőtt csapatban is szerepelt. Ki kell emelni a kapusunk, Winter Dániel teljesítményét, akik végig nagyon megbízható formát mutatott. Ő az egész szezont végig védte 15 évesen a serdülő és az ifjúsági csapatban is. Róla tudni kell, hogy felvételt nyert az MTK kötelékébe tartozó Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára és az ősztől már ott folytatja pályafutását. A gárdából három fiatal öregedett ki, Lasztovicza Marcell, Putnyik Máté és Varga Szabolcs személyében, akik teljesítményét az ifjúságiak évzáró vacsorájának alkalmával egy emlékplakett átadásával köszönte meg Somlyai Péter a klub részéről. Az új szezonra július első hetétől kezdjük meg a felkészülést várhatóan 6-7 olyan játékossal kiegészülve, akik a serdülő csapattól jönnek fel.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS