Több mint 70 gyerek táborozik Soltvadkerten a Soltvadkerti Birkózó Szakosztály és a Fiatal Helyi Birkózókért Sportegyesület jóvoltából. A tábor fő helyszíneit a birkózó terem és a helyi sportcsarnok adja. Az edzésekre meghívást kaptunk, így a ma délelőtti edzésen mi is ott jártunk, melyről beszámolónkat is készítettük.

-Hirdetés-

Hétfőn Komáromi Tibor 3×Vilálágbajnok,Európa-bajnok,olimpiai ezüstérmes birkózó oktatta a gyermekeket délelőtt, délután. Szerdán délelőtt Hadfi Dánieljudo Világbajnok látta el hasznos fogásokkal a sportszerető ifjakat, míg délután 16:30-tól Wöller Gergő, Európa-bajnok tartja az edzést. Pénteken szintén egy kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhető bajnok, Bódi Jenő Európa-bajnok tiszteli meg jelenlétével, edzésével a gyerekeket és a várost.

 

A kemény edzéseken túl természetesen szabadidős programokra, kikapcsolódásra is jut idő. Hétfőn a vadkerti sárkányrepülősök vendégszeretetét élvezték a táborozók, akiknek természetesen a levegőből is megmutatták a várost. Kedden az általános iskolától kaptak bicikliket, amelyekkel kikerekeztek a Vadkerti-tóra, ahol fürdőzésre, csúszdázásra is volt lehetőségük a gyerekeknek. A napra a Szent Korona Cukrászda felajánlása tette fel a pontot, hiszen mindenki kapott egy akkora fagylaltot, amekkorát meg tudott enni.

Szerdán ismételten az edzéseké a főszerep, azonban a két edzés között helyet kap a kultúra is, hiszen ellátogatnak a Nagy-Pál István Helytörténeti Gyűjteménybe és Motormúzeumba. Vacsorára a kiskőrösi City Ételbárból Nagy Imi készíti a hamburgereket, melyek mellé palacsintát szolgálnak fel.

Csütörtökön délelőtt egy edzést tartanak, ami után a helyi moziban egy családi filmet tekinthetnek meg a táborlakók. A délutáni levezetés és pihenés része lesz a strandolás. Pénteken már csak délelőtt lesz edzés, délután már táborbontás lesz.

Elmondhatjuk, hogy ismét egy olyan tábort, egy olyan közeget sikerült megteremtenie Lakatos Attilának és szervezőtársainak egyaránt, amely megteremti a lehetőséget, hogy a jövő bajnokai a Soltvadkerti Birkózó Szakosztályából kerüljenek ki.

MEGOSZTÁS