Az Izsáki Városi Vegyeskar, megalakulásának 20. évfordulója alkalmából tartott jubileumi hangversenyt 2017. július 1-én az izsáki katolikus templomban.

-Hirdetés-

1997-ben a Sárfehér Napok keretében megtartott városavató ünnepségre alakult Bíró Jánosné szervezésében és vezetésével, a zömében az általános iskola tanárai alkotta énekkar, amely műsorával nagy sikert aratott. Újabb tagok csatlakozásával, néhány év elteltével már, mint városi kórus állhattak a közönség elé. Töretlen fejlődésük eredményeképp az Éneklő Magyarország országos kórusminősítésen három alkalommal kaptak ARANY fokozatot, és Izsák kulturális életének szerves részévé váltak, amelyet jó néhány hivatalos eseményen való szereplésük és a nagyszerű hangversenyek is bizonyítják.

A mostani hangverseny alkalmával vett búcsút a közönségtől, a családjához Németországba költöző Bíró Jánosné kórusvezető. Helyettesítését, Berta István, a Lajosmizsei Városi Kamarakórus karnagya vállalta örömmel, aki a Regionális Kórustalálkozók alakalmával figyelt fel az Izsákiakra. Az évforduló kapcsán dr. Bozóky Imréné, a Vegyeskar egyik alapító tagja, elevenítette fel a megalakulásuk és tevékenységük fontosabb történéseit. Az önkormányzat nevében Bérczes Lajos, a Közművelődési- Oktatási és Sport Bizottság elnöke, „egy város értékét az is mutatja, milyen az énekkara…” gondolattal köszönte meg a Vegyeskar, valamint Bíró Jánosné Szilvike karnagy, és az állandó zongorakísérő Szücsné Sátorhelyi Erzsébet áldozatos munkáját. A dalostársak nevében Geiszt István egy saját készítésű faragott órát ajándékozott az elköszönő karnagyuknak.

A jubileumi hangversenyre a Vegyeskar nagy lelkesedéssel készült, amelyen már hallott és új dalok is felcsendültek. A hangversenyen felváltva dirigálta a kórust a két karvezető. A dalok között felhangzó egyre erőteljesebb tapsok is jelezték, az előadás különös és egyben felemelő hangulatát. Az utolsó dal elhangzása után a hallgatóság, felállva, szűnni nem akaró tapssal jelezte csodálatát és köszönetét a felejthetetlen előadásért.

Az Izsáki Városi Vegyeskar életéről és további fellépéseiről, az vegyeskar.izsak.hu honlapon tájékozódhatnak.

-fg-

 

 

 

 

MEGOSZTÁS