A tavalyi kezdeményezés után idén is megrendezésre került a kiskőrösi katolikus egyház szervezésében a nyári Bárka Tábor a gyermekek részére. A plébánia udvarán megtartott programokra várták egy héten át a 6-12 év közötti gyermekeket.

-Hirdetés-

Az eseményről Seffer Attila atya elmondta, hogy a tábor szervezésének ötletével három évvel ezelőtt kereste meg Szentgyörgyi Ibolya az egyházat. Mint óvónő úgy gondolta, hogy 8-12 óráig kézműves, kreatív foglalkozásokkal és sportos programokkal várná a fiatalokat. A kezdeményezés iránt már az első évben is nagy érdeklődés mutatkozott, idén pedig mintegy 30 gyermek látogatott el a plébánia udvarába, hogy a napi programokon, foglalkozásokon részt vegyen. A szervezőmunkálatokban segítséget nyújtott még Kéhl Mária nyugdíjas pedagógus és 6 helyi középiskolás fiatal.

A részvétel ingyenesen bármely felekezet gyermeke számára lehetséges volt. Köszönet jár a szülők által nyújtott segítségért is, akik naponta biztosították az uzsonnát, sőt volt, aki egy közös fagyizásra is meghívta az összes gyermeket. Az egyik délelőtt a Tarkabarka Játszóházban látta vendégül a gyermeket Harangozóné Balogh Zsóka, amely tartalmas és vidám perceket jelentett a fiatalok számára. A tábor résztvevői gipszfigurákat, karkötőket készítettek, színeztek és festhettek, de Sümegi Csaba kántor és a középiskolás fiatalok jóvoltából az egyik napon megismerhettek több zeneszerszámot, sőt a templomi orgonát is, amely mellett közösen énekeltek.

Az atya kiemelte, hogy ezúton is szeretné köszönetét kifejezni a programban résztvevő minden segítőnek, szülőnek és a gyermekeknek. Megemlítette, hogy az egyház és a plébánia ajtaja nyitott a fiatalok számára és minden közösséget építő jó kezdeményezés mögé állnak és támogatják. A továbbiakban az ősszel a szoláris művészetek hete alkalmából lesz majd egy kisebb kiállítás a templomban. A tervek szerint októberben zarándoklatot hirdetnek Budapest-Soroksárra és szeretnének ellátogatni a romániai Mária-Rodnára, ahol a felújított Mária-kegyhelyet tekintenék meg.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS