A kiskőrösi „SZÓ-LA-M” Alapfokú Művészeti Iskolában „nyáresti dallamok” címmel kellemes zeni délutánra várták az érdeklődőket. A fellépő művészek olyan személyek voltak, akik korábban az iskola falai között sajátították el a zenei ismereteket.

-Hirdetés-

 

A három fellépő közül a hegedűn játszó Nagy Ferenc egyéb elfoglaltságai miatt sajnos nem tudott jelen lenni az előadáson. Azonban a zongorán közreműködő Balázs-Nagy Gabriella és a klarinéton játszó Urbán Nikolett nagyszerű műsort varázsolt az iskola előadótermébe. A nap folyamán Robert Schumann, Igor Stravinsky, Kovács Béla, Claude Debussy, Charles-Marie Widor és Wolfgang Amadeus Mozart művei csendültek fel.

Az eseményről Urbán Nikolett elmondta, hogy egy kolozsvári nemzetközi zenei versenyre készül és az ott bemutatásra kerülő darabjai adták a koncert gerincét. Ez a kiskőrösi fellépés kitűnő felkészülési lehetőséget biztosított a versenyre való felkészülésében. A fellépők régi ismerősei egymásnak és a nyári időszakban úgy gondolták, hogy közös fellépésekkel töltik ki ezt az időszakot.

MEGOSZTÁS