Az izsáki református gyülekezet már kilencedik éve július első hetében rendezi meg a Református Ifjúsági és gyermek NYári Alkotó tábort, a RINYA-t, az 5-12 év közötti gyerekek részére. Az egyházközség gyülekezeti házában 9 órától 12 óráig tartott programokon felekezeti hovatartozástól függetlenül, ingyenesen vehettek részt a gyerekek.

-Hirdetés-

Deákné Fejszés Ildikó óvónő vezetésével kialakított idei tábor címe és kerete „az időutazó” volt. A gyerekekkel minden napon „elutaztak” egy-egy bibliai történet helyszínére. Ószövetségi és Újszövetségi történetek főszereplői élettörténetén keresztül keresték, mit üzen Isten 2017-ben nekünk. A mindennapos kézművességek mindig a napi történethez kapcsolódó kiábrázolások voltak, így készítettek papírhalat, becsület érdemrendet, perselyt, madarat, arany ceruzát, illetve mécses tartót.

Mindezek mellett fontosnak tartották a közösségépítést, ezért a délelőtt nagy részét a közösen végzett tevékenységekre fordították: élményszerző szabályjátékok, versenyjátékok, kézművességek, táblás játékok, éneklések – amelyek minden alkalommal fület és szívet is gyönyörködtetően csendülnek fel a 70-75 fős csoport torkából.

A táborozókat a gyülekezet tízóraival látta vendégül. A programok lebonyolításában néhány szülő és a gyülekezet fiataljai segédkeztek.

A legnagyszerűbb az egészben, hogy nemcsak a gyerekek, hanem a szervezők is izgalommal várták a tábort és a megélt közös élmények mindegyiküket lelki gazdagsággal gyarapította.

-fg-

MEGOSZTÁS