Végleg megszűnik a sártenger és a nyári porfészek a Sárkány József utcában Kiskőrösön

Lakossági fórumra invitálták Kiskőrösön a Sárkány József utcai lakótömbök lakástulajdonosait a napokban, a Wattay Szakközépiskola és Szakiskola Sárkány József utcai épületének udvarára. Domonyi László polgármester és Szedmák Tamás önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint, a következő hónapok során véglegesen megoldódhat az évtizedek óta elhanyagolt lakótelep területrendezése egy nyertes pályázatnak, az Önkormányzat és a lakosság anyagi hozzájárulásának köszönhetően.

-Hirdetés-

Szedmák Tamás kezdeményezésére a kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom, Filus Tibor vezetésével pályázatot adott be több kiskőrösi közterület zöldnövény fejlesztésére és területfejlesztésre. A sikeres pályázatnak köszönhetően több mint 4 millió forintot fordíthatnak Kiskőrösön ez irányú fejlesztésekre.  Ebben az évben többek között a Sárkány József utca elhanyagolt társasházak közötti területének rendbetétele indul meg.  A lakótelepre bevezető gerinc út, valamint a lakótömbök közötti utak alapjainak elkészítését még az idei évben elvégzik, majd egy esetleges újabb sikeres pályázat estén az elkészült útalapok térkövezése is megtörténhet. A lakosok örömmel nyugtázták, hogy az utóbbi években végre, ha apránként is, de folyamatosan fejlesztik a város ezen részét is.

2014-ben elkészült a lakótömbök közötti csapadékvíz elvezető rendszer, így a megszokott esőzések utáni hetekig tartó sártenger is megszűnt, hiszen rövid idő alatt elvezeti az új rendszer a csapadékot. Az előző években lakossági finanszírozásban mind a négy épülettömböt leszigetelték, újrafestették és a közös nyílászárókat is korszerűbbre cserélték, korszerűbb elektronikus beléptető rendszert szereltek fel valamennyi lépcsőház bejáratához, így egészen másként festenek a megújult lakótömbök a Kiskőrösre Izsák felől érkezőknek.

MEGOSZTÁS