A kiskőrösi Thököly úti óvoda egy épületrésze alkotja a Küzdősportok Házát. Itt tartja edzéseit már több éve a helyi birkózó, judo és thai boksz egyesület. Az épületre már igen csak ráfért a felújítás, ami az idén nyáron meg is valósul.

-Hirdetés-

A munkálatokról Cseh-Szakál Olivér a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub elnöke elmondta, hogy 2016-ban és idén is a magyar birkózó szövetségen keresztül az Emberi Erőforrások Minisztériumától pályázat keretében nyertek támogatást a termek felújítására.

Ezen pályázatoknak köszönhető egy olyan folyamat indult el melynek a célja a kiskőrösi küzdősportok felvirágoztatása. Az EMMI-s pályázati összeget Kiskőrös önkormányzata egy energetikai felújításra irányuló pályázat elnyerésével is kiegészítette, aminek köszönhetően az épület kívül-belül teljesen megújulhat. A munkálatok folyamán a tervek szerint sor kerül az épület nyílászáróinak cseréjére, az épület talajmenti szigetelésére a falak vizesedésének meggátlása céljából, a két küzdésre kialakított terem egybe nyitására. Ezáltal az épület megújul energetikailag és nagyobb tér lesz kialakítva az edzéseknek, sor kerül az öltözők bővítésére, korszerűsítésére, zuhanyzók kialakítására, falak renoválására, vezetékek, csövek korszerűsítésére.

 

A munkálatok várhatóan szeptemberre, az iskolai tanév kezdetére elkészülnek. Azonban a fejlesztések itt nem állunk meg, ugyanis már elkészültek a tervek a további projektekről. Ezek keretében tovább bővül majd a küzdőtermek száma, nagyobba lesz a terem befogadó képessége és korszerűbb eszközök állnak majd azok rendelkezésére, akik szeretnének belekóstolni a küzdősportok világába.

A birkózó klub elnöke megemlítette, hogy ezúton is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy továbbra is várnak minden kedves érdeklődőt, sportolni vágyó fiatalt szeptemberben a már megújult környezetben újra kezdődő birkózó edzéseikre. Az edzések időpontja: hétfőn 16:00-17:00, csütörtökön 16:00-17:00 óra. Érdeklődni személyesen az edzéseken, a Thököly úti óvoda melletti küzdőtermekben az edzések időpontjában vagy telefonon az edzéseket lebonyolító edzőnél (Bognár Árpád +36-70/451-5402), illetve a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub elnökénél (Cseh-Szakál Olivér +36-20/487-9109), valamint emailben lehetséges a kiskorosipbk@gmail.com címen.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS