A nyári napirend szerint működik a kiskőrösi KEVI Harangvirág Óvodája június 19-augusztus 11-ig. A hatályban lévő törvényi előírás szerint ügyeletet biztosítunk, hiszen több olyan család van, aki nem tudja megoldani egész nyárra gyermeke elhelyezését.

-Hirdetés-

A szülői igényeket felmérve júniusban 42 gyermekkel kezdtünk, melyet követően a létszám július elejére 27 főre csökkent. A két vegyes csoportban lehetőség adódik a gyermekek között a baráti és testvéri kapcsolatok erősítésére.  Az udvaron komplex játékok, rollerek, homokozók, labdák biztosítják az egyensúlyérzék, irányérzék fejlesztését, kiemelt figyelmet szenteltünk a szabálytudat, az egymásra figyelés az együttműködés alakítására, a balesetek megelőzésére.

A faházban kreatív kézműves tevékenységeket kezdeményezünk, az ovisok kedvük szerint rajzolhatnak, festhetnek, ragaszthatnak, gyurmázhatnak. Az árnyékos helyeken mesét hallgatnak, báboznak, énekelnek. A közösségi szolgálat keretében a gimnázium diákjai segítik az óvodapedagógusok munkáját, akik aktívan bekapcsolódnak a gondozási tevékenységekbe és a szabad játékba. A kánikulában lehetőség van az udvari medencében a pancsolásra, óriási élményt jelent a gyermekek számára a víz és napfürdőzés.

Nevelőink szeretetteljes, élményszerű óvodai légkört biztosítanak a nyár folyamán is minden kisgyermeknek. Augusztus 14-31-ig az óvoda zárva tart. A nyár folyamán festések, nagytakarítás és egyéb fejlesztések is megvalósulnak – tornaszoba klímatizálása, beépített szekrény, mosogatógép, szőnyegek vásárlása. Egy fenntartói pályázatnak köszönhetően az udvari játékok is 2-3 játékeszközzel bővülnek. A 2017/2018-as tanév 2017. szeptember 1-én (pénteken) kezdődik.

Dénes Istvánné

MEGOSZTÁS