A Kiskőrösi Judo Egyesületnél nyáron is igen mozgalmasan telnek a napok. A klub sportolói részéről igény mutatkozott arra, hogy a nyári vakáció idején is legyenek edzések.

-Hirdetés-

Az egyesület vezetője Szentgyörgyi Tibor elmondta, hogy a szünidő alatt szerdán és pénteki napokon 17,30-19,00 órákig tartanak edzéseket a fiatalok számára. Mivel a Thököly utcai Küzdősportok Házánál jelenleg felújítási munkálatok folynak, így a helyi jégcsarnokban kaptak helyet térítésmentesen a HC Kiskőrös segítségének köszönhetően. Előreláthatólag a szeptemberi iskolakezdésre elkészül a Küzdősportok Háza, amelyet az önkormányzat 20 éves időtartamra adott át a helyi birkózóknak, judosóknak és a thai box csapatnak.

Most az edzések az ideiglenes helyszínen folynak alkalmanként 12-20 fő részvételével. Mivel a sportolók az övvizsgákon már túl vannak, így jelenleg az őszi versenyszezonra készülnek technikai és erőnlétfejlesztő gyakorlatokkal. A foglalkozások nagy részét Szabó Zoltán 2 danos edző vezeti. A nyár folyamán az egyesület tagjai közül 12-en Balatonfenyvesre is ellátogatnak, ahogy 5 napos edzőtáborozáson vesznek részt. Itt több egyesület képviseletében 65 judoka tartózkodik majd több napig, ami igen jó felkészülési lehetőséget jelent majd. Mindezek mellett a Papp László Budapest Sportarénában augusztus 28-szeptember 3-ig megrendezésre kerülő Judo VB-re is ellátogatnak.

Az eseményre mintegy 100 jegyet vásároltak a kiskőrösiek, akik közel 60-an tekinti majd meg július 30-án Ungvári Miklós utolsó fellépését.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS