Az ütemtervek szerint haladnak a fejlesztési munkálatok a Kiskőrösi Városi Sporttelepen. Egy sikeres TAO pályázati lehetőségnek köszönhetően valósulhat meg az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztése a labdarúgó pályán és a sporttelepen.

-Hirdetés-

A fejlesztés a napokban igen látványos elemmel gazdagodott, ugyanis a villanyvilágítása szolgáló oszlopok mellett elkészült a műfüves kisméretű labdarúgó pálya borítása is. A Kiskőrös LC elnöke Dulai János elmondta, hogy az országban szinte egyedülálló módon nem gumi granulátummal, hanem parafa granulátummal töltötték fel a műfüves pálya játékterét.

A parafa Portugáliából érkezett, ami teljes mértékben környezetbarát és még lenyelve sem okoz komolyabb egészségkárosodást. A center labdarúgó pálya és jelentősebb felújítása alatt van, ugyanis a kapuk előtti gyepet kicserélték, a játékteret pedig rávetéssel – fűmag kiszórásával – próbálják szebbé tenni. Emellett a labdarúgó klub vásárol egy nagy teljesítményű vízszivattyút és önjáró locsolórendszert, amivel szinte árasztásos jelleggel tudják öntözni a pályát.

Természetesen a másik két füves labdarúgó pályát is folyamatosan kezelik, hogy minél jobb edzőpályák legyenek a sporttelepen. A labdarúgó kapuk is megújulnak, mivel a régi hálótartó vasakat kiszedték és helyüket új, könnyűszerkezetes, alumíniumból készült szerkezetek váltják fel. Az öltöző épületnél is előrehaladottak a munkálatok. A helyiségek már új, impozáns burkolattal vannak ellátva és az öltözők száma is növekedni fog.

Filus Tibor

 

MEGOSZTÁS