A kiskőrösi birkózó sport életében soha nem látott sikert ért el Bognár Erika a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub neveltje. A fiatal versenyző a magyar kadet válogatott tagjaként vett részt a Szarajevóban megrendezett korosztályos Európa Bajnokságon.

-Hirdetés-

A birkózó lány eredményeiről Tóth Mátyás edző nyilatkozott. Elmondta, hogy Erika a magyar kadet birkózó válogatott tagjaként utazott el az EB-re. A válogatott két csapat fiúból – szabad és kötött fogású -, valamint szabadfogású lány csapatból állt. A lányok csapatában a kiskőrösi Bognár Erika is lehetőséget kapott a szereplésre. A fiatal birkózó a Kecskeméti TE színeiben képviselte hazánkat 60 kg-os súlycsoportban.

Ebben a csoportban 19 ország versenyzője indult a küzdelmekben. Az erős mezőnyben Erika 18 ellenfelét magamögé utasítva Európa Bajnok lett. A birkózó lánynak a harmadik Európa bajnokságán sikerült aranyéremmel a nyakában végig hallgatni Magyarország Himnuszát. A birkózó a felkészülést vállsérüléssel kezdte, ezenkívül súlycsoportot kellet váltania, ami annyit jelent, hogy 56 kg-ról a 60 kg-osok mezőnyébe erősödött bele. Ugyanis 2016-ban 52 – 56 kg-ban versenyzett, ahol EB ezüstöt nyert.

Most Erika 60 kg-ban minden ellenfelét iparkodott megismerni, többekkel már küzdött is, igaz nem sok sikerrel. Ezért úgy döntött, hogy most vagy soha, de vissza vág, ami sikerült, hiszen négy győzelemmel maga mögé utasított mindenkit. A titkon várt eredmény megszületett, amit senki sem mert előre kimondani. „Csodálatos élmény volt végig hallgatni a Magyarok Himnuszát. Édesapja saját kezével fogott halakat, amiből finom halászlét és sült halat készített. Egy hatalmas torta is került az asztalra, így köszöntötte a család és a baráti kör a kis Bajnokot. Erika már újabb állomás előtt van, edzőtáborba vonult, ahol felkészül a szeptember 5-én Athénban megrendezendő világbajnokságra” – mondta Tóth Mátyás. Gratulálunk és sok sikert kívánunk!

Filus Tibor

MEGOSZTÁS