Opauszki Sarolt volt a Soltvadkert Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központ fellépő vendége az augusztus 17-én – második alkalommal – megrendezett Zenés Nyári Esték sorozatának. A Kiskőrösi származású, Kecskeméten élő fiatal művész az est folyamán a pop, pop folk, etno pop, és klasszikus slágerek világában való jártasságába is betekintést engedett közönségének. Tehetsége, hangszeres tudása igényessége átütővé vált az est folyamán.

-Hirdetés-

Egy kedves vendég Sarolt felé történt megfogalmazásában: „Gitározik, fuvolázik, énekel. Mi jön még?!”

Honnan ez az igényesség, tartás? Ki ez a fiatal tehetség? Ennek próbáltunk utána járni. A szellemi, lelki hátteret a család, szerettei biztosítják, akik ezúttal közönségként is támogatták Saroltot. Sarolt elmondása szerint nagypapájától örökölte édesanyja, bátyja és ő is a zenei tehetséget, a művészetek iránti fogékonyságot. Hét évesen a Kiskőrösi Alapfokú Művészei Iskolában kezdett el tanulni. Az elméleti alapok mellett tizenkét évig képezték tanárai furulyán és fuvolán.

Tizenkét éves volt, amikor fény derült rá, hogy muzikalitása mellett jó hangi adottságokkal is rendelkezik. Kürtművész bátyja javaslatára kezdett el komolyabban is foglalkozni az énekléssel. Ebben tanárai: Zhangyu Carolyn – Hungaroperett primadonnája -, Kővári Judit – SzFE -, Arnáczky Noémi – Starworld énektanára -, Jared Lacthford – amerikai énektanár – segítik őt. Tizenöt éves korától gitározik.

Mára fő profiljává az éneklés vált. A Favorit Party zenekarban énekel és fuvolázik, s e mellett szóló fellépéseket vállal.

Civilben gyógytornászként dolgozik. A gyógyító, segítő tevékenység jelentős része kiteljesítője életének. Elhívásának érzi a gyógyítást.

Kedves foglalatossága a tánc. A Kecskeméti Tűzön-Vízen át Alapítvány tánccsoportjában táncol. Szeret úszni, görkorcsolyázni, aerobicozni, kerékpározni, kedvenc időtöltései közé tartozik a TRX.

„Küldetésem a mesterségesen épített falak lerombolása, vidámság, jókedv közvetítése. Minden embert csodásnak látok és értékesnek.” – mondta Sarolt, mielőtt a fellépését követően elbúcsúztunk.

„Meggyőződésem, hogy talentumainkat föntről kapjuk és nekünk az a dolgunk, hogy megtaláljuk, hol, miben és hogyan tudjuk azokat kamatoztatni. Minden ember csoda.”

Szöveg: Pájer Ildikó

MEGOSZTÁS