Suba Róbert, a DÉMÁSZ Szeged VE versenyzője megszerezte a magyar küldöttség első érmét a csehországi Raciceben zajló parakenu és kajak-kenu világbajnokságon. 
A döntőben második helyen ért célba, Győrfi Tamás és Csamangó Attila tanítványa.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook oldala
-Hirdetés-

Ez a második hely és a verseny arra is jó volt, hogy egy kicsit összemérjük magunkat a lengyel sráccal, összevessük az erőviszonyokat a pénteki kajakos döntő előtt – nyilatkozta Suba Róbert. – A rajtom sokat javult az elmúlt évekhez képest, de sok mindentől függ majd, hogy mit hoz a péntek. Többen is egy másodpercen belül vagyunk egymáshoz képest, nagy ellenfél lesz majd Tokarz, az olaszok Európa-bajnoka, a brazil, az angol versenyző és egy fehérorosz titán is. Én mindkét számra készülök továbbra is, a kajakra hangsúlyosabban, ám mindkét szám esetében egyre inkább érzem, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetnem a fejlesztésre, a jobb beülő megtalálására. Akkor lehet továbblépni.”

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook oldala

Robi a KL1-es kategóriában az előfutamban legyőzte a riói paralimpiai bajnok lengyel versenyzőt, majd a délutáni döntőben a brazil Cardoso da Silva mögött ért célba- a hazai sportági szövetség tájékoztatása szerint. 

MEGOSZTÁS