Nagyon komoly felújítási munkálatok folynak a Kiskőrösi Sportcsarnok épületén. Sajnos a munkálatok idejére kicsit háttérbe szorul a verseny-és egy és sport, valamint a különböző programok, amelyeket itt szoktak megrendezni.

-Hirdetés-

A sportot érintő változásokról Harangozó Péter sportigazgató elmondta, hogy építési területként van most nyilvántartva a sportcsarnok, ahova kívülálló személyek nem mehetne be. Mindez addig van érvényben, amíg a hivatalos átadás-átvétel meg nem történik. Természetesen a most zajló fejlesztés a sportolókat és az egyéb programok megrendezését is kedvezőtlenül érinti. A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata csarnok hiányában jelenleg az edzéseket a Szabadidő Parkban tartja és néhány alkalommal a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola tornacsarnokában lesznek.

Az NB II-ben induló csapatnak az ősszel 5 hazai mérkőzést kellene játszania, melyek közül már két esetben sikerült felcserélniük a pályaválasztói jogot. Sajnos a Kunszentmárton és a Karcag csapatai esetében is a sportcsarnok felújítása miatt más helyszínen rendezik meg a hazai mérkőzéseiket, így velük nem született megállapodás. A novemberi két mérkőzést Soltvadkerten rendezik majd meg, amely időpontokra a Soltvadkerti TE kézilabda csapata ellentétes sorsolást kért a megyei szövetségtől. A Túrkevével lenne még decemberben egy mérkőzése „haza” pályán a kiskőrösieknek, akikkel még folynak a tárgyalások a helyin ügyében.

A pályaválasztói jog felcserélésével nem veszti el „hazai” jogát a kiskőrösi együttes, ugyanis tavasszal ezeken mérkőzések visszavágóját már Kiskőrösön rendezhetik meg. Meg kell említeni, hogy az új bajnokságban már nem lesznek junior csapatok, a fiatalok küzdelemsorozatát az ifjúságiak bajnoksága váltja fel. Ez annyiban érinti a kiskőrösiek utánpótlás gárdáját, hogy a korábbiakhoz képest fiatalabbak szerepelhetnek majd ebben a küzdelemsorozatban, így a már kiöregedett és elbúcsúztatott játékosok mellett Romfa Ákos és Szőgyi Zalán sem léphet pályára itt a továbbiakban. Változás még a kiskőrösi sportéletben, hogy az amatőr teremlabdarúgó bajnokság és a Szilveszter Kupa sem kerül megrendezésre a sportcsarnokban folyó felújítási munkálatok miatt.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS