Komoly munkálatok folynak a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola sportudvarán és sportcsarnokában. Szakemberek és gépek dolgoznak az épületen belül és kívül egyaránt, hogy egy teljesen megújuló sportkomplexum alakuljon ki a jövő év elejére.

-Hirdetés-

Az intézmény igazgatója, Szentgyörgyiné Szlovák Mária elmondta, hogy az iskola fenntartójaként a Magyarországi Evangélikus Egyház a Széchenyi 2020, Emberi Erőforrás Operatív Program keretében 355.826.297 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium sportudvarának és tornacsarnokának felújítására, valamint az épület belső, részleges fejlesztésére, illetve eszközbeszerzésre.

A jelen projekt keretében az alábbi fejlesztések valósulnak meg:
-Építési tevékenységek: belső felújítás (labor, öltözők, vizes helyiségek, tornacsarnok küzdőtere és lelátója, kapcsolódó kiszolgáló helyiségek), valamint új sportudvar kialakítása (rekortán futópálya, rekortán multifunkcionális sportpálya – kézilabda, tenisz -, műfüves labdarugó pálya, távolugró pálya, kültéri szertár).
-Kapcsolódó építési tevékenységek: kültéri világítási rendszer kiépítése a pálya körül, sportcsarnok beltéri világítási rendszerének korszerűsítése, napelemes rendszer telepítése mind a sportcsarnok, mind az iskola épületének tetejére.
-Eszközbeszerzések: labor korszerűsítése kapcsán a nevelő-oktató munkához szükséges, a tanulók és a pedagógusok által használatos taneszközök, valamint a mindennapos testneveléshez szükséges eszközök, berendezések beszerzése és sportudvari telepítése (pl. kültéri kondigépek, új kültéri lelátó).
-Iskolaudvar térkövezésének befejezése.

A munkálatok kivitelezője a kiskunhalasi Merkbau Kft., akinek képviselője a szerződésben foglaltak szerint legkésőbb 2018 februárjára vállalta a munkálatok befejezését. Ez sajnos azzal jár, hogy a sportcsarnok addig nem használható sem tanórai foglalkozásokra, sem verseny-vagy egyéb sportokra. A felújítás négy tantermet is érint, de az órák zavartalan megtartását az iskolaépületen belüli átcsoportosításokkal, illetve külső helyszínek igénybevételével az intézmény megpróbálja megoldani.

Filus Tibor