A Soltvadkerti TE megyei I. osztályban szereplő férfi kézilabda csapata az idén nagyon komolyan veszi a nyári felkészülést. A csapat megemelt számú edzéssel és több felkészülési találkozóval próbál minél jobb formába kerülni a szeptember 16-án induló bajnokságnak.

-Hirdetés-

A csapat edzője Nagy Imre elmondta, hogy a nyári alapozást július 17-én kezdték heti 3 edzéssel. Ezt követően augusztusban már heti 5 edzést tartottak és beiktattak egy edzőtáborozást is helyben. Utóbbi során napi három edzés volt és 1 videós elemzés, este pedig általában egymás elleni játékkal zárult a nap. A bajnoki rajtig oda-visszavágós alapon 8 felkészülési mérkőzést játszanak az NB I-es Cegléd és Orosháza ifjúsági csapataival, az NB II-es Kalocsával és a megyei I. osztályú Kecskeméttel. A bajnokság az eddigi információk alapján 11 csapattal indul majd.

Annyi változás lesz a résztvevők tekintetében, hogy nagy valószínűséggel a kiskunhalasiak nem vállalják az indulást, a tavalyi bajnok Kiskunmajsa pedig nem lépett fel a magasabb osztályba. A soltvadkertiek gyakorlatilag változatlan kerettel, az elmúlt évben szerepelt játékosokkal vágnak neki az új szezonnak. A csapatból nem volt távozó és új játékosok sem érkeztek. A szakosztály vezetése az állandóság megtartása mellett döntött és az edző szerint a komolyabb nyári felkészülés után már ki lehet jelenteni, hogy a dobogós helyek valamelyikének elérését tűzték ki célul. A csapat 18 fős kerettel vág neki a bajnokságnak, akik közül átlagban 10-en vesznek részt az edzéseken. A felkészítésben nyújtott erőfejlesztő edzésekért köszönet ját a birkózó szakosztálynak, az aerobic és TRX foglalkozásokért pedig Lehoczki Edinának.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS