Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. Ehhez a jeles naphoz kapcsolódóan Gucsi Andrea kezdeményezésére, az izsáki védőnők és az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési ház közreműködésével immáron harmadik alkalommal rendezték meg Izsákon 2017. augusztus 25-én az Anyatejes Világnapi ünnepséget.

-Hirdetés-

Erre az alkalomra Kecskemétről szakemberek látogattak Izsákra, népszerűsíteni a korszerű és családbarát gyakorlatokat, amelyek megalapozhatják az egészséges kötődést, a minél örömtelibb szülő-gyermek kapcsolatot.

Szabóné Kis Éva védőnő, szoptatási szaktanácsadó, a szoptatással, Lipcseiné Tolvaj Mária védőnő, hordozási tanácsadó a babahordozással kapcsolatos témában, tartott előadást. Néma Attiláné Ella szülésfelkészítő, dúla a pozitív szülésélmény egyszerű titkaiba avatta be hallgatóságot. „Zenei nevelés a születéstől hároméves korig – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!” Szabóné Csikai Ágnes zenepedagógus Ringató foglalkozását a babák és mamák élénk figyelme kísérte.

Maga az ünnepség nemcsak az ismeretek átadásáról a korszerű családbarát gyakorlat népszerűsítéséről szólt, hanem maga volt a nyugodt, harmonikus légkör példája is, ahol a babák és a mamák egyaránt jó érezhették magukat.

A témához kapcsolódó, bővebb ismereteket adó honlapok:
http://elladula.hu/
http://www.hordozo.hu/ 
http://www.ringato.hu/

MEGOSZTÁS