Családi napot szervezett a kiskőrösi “Megóvlak” Állatbarát Alapítvány a hontalan állatok világnapja alkalmából.

-Hirdetés-

Délelőtt szakmai konferenciát tartott Dr. Bozi Róbert, majd a családi program délután fél 2-kor kezdődött a megnyitóval. 2 órától Bódog Erika, Napóleon nevű kutyusával mutatkozott be. A kutyát terápiás célra alkalmazzák az EGYMI Speciális Szakiskolában. Érdekességként elmesélte, hogy van olyan autista fiatal, aki csak a kutyával beszél. Segítőkutyaként több mozgásfejlesztő gyakorlatot is tud csinálni a gyerekekkel és lelkileg is nagyon jó hatással van rájuk. Fél 4-től Lóránt Gábor, kábítószer kereső kutyájával mutatott be néhány feladatot, ahol a kutyus rögtön kiszagolta a kábítószert a lefordított pohár alatt. A műsor után bárki megsimogathatta a nagyon barátságos kutyát.
4 órától a JuMa Akasztói Kutyaiskola mutatta be műsorát. Kutyusaik között volt olyan állat is, aki filmben és reklámfilmekben is szerepelt. Bemutatták, milyen tehetséges kutyákat tudnak kiképezni. Most egy újfajta úgynevezett utánzós módszerrel is képzik a kutyákat, melynek lényege az, hogy a kutya leutánozza, amit a gazdája mutat neki, kér tőle. 
Fél 6-tól mécsest gyújtottak az “Állatokért” emlékkőnél. A gyerekekre is gondoltak a szervezők, 6 órától a Hupikék Holiday -azaz Törp Pötyi és Törp Peti- zenés gyerekműsora szórakoztatta a gyerekeket. Emellett lehetőségük volt lovaskocsizásra, lovagoltatásra, állatsimogatásra és ugrálóvár is várta a kicsiket. A kreatívkodni vágyók érdekes technikával készíthettek képeket és szebbnél szebb arcfestések is készültek.
Az érdeklődők Dr. Utschalott Ferenc állatorvosnak tehették fel  kérdéseiket a nap folyamán. Délután kihoztak pár kutyust a “Megóvlak” Állatbarát Alapítvány örökbefogadható kutyái közül, melyek még mindig gazdira várnak. Információk az örökbefogadáshoz:  
Fodor Erzsébettől, a 06-71/341-7366 telefonszámon kérhetők.

MEGOSZTÁS