A kiskőrösi Holdfényes Ligaversenyt 7. alkalommal rendezték meg augusztus 25-én. Az eseményre 23 darts versenyző nevezett, akik négy csoportban kezdték meg a küzdelmeket.

-Hirdetés-

Miután a csoportokban 6-6 versenyző küzdött meg egymással, így minden résztvevő legalább 5 mérkőzést játszott le. A csoportmérkőzések alapján alakult ki a továbbjutók mezőnye. A kiegyenlített erőviszonyokat jól mutatja, hogy az „örökös győztes” Tóth Zsolt csak a harmadik helyen tudott továbbjutni. Meg kell említeni, hogy egy igen erős csoportból jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba a kiskőrösi Torgyik Mihály csoportelsőként. Meg kell említeni, hogy emlékezetes csatát vívott egymással a nap egyetlen női indulója Csombók Krisztina és a kiskőrösi Tóth Tamás. A küzdelem végén Tóth Tamás örülhetett jobban, aki 4-3-ra megnyerve a mérkőzést jutott be a legjobb négy közé. A másik ágon Boros Gábor nyert nagy küzdelemben Izsák Gábor ellen, így ő játszatott a döntőben azzal a Tóth Zsolttal, aki az egyenes kieséses szakaszban már nem hibázott.

A két döntőbe jutott versenyző a Hírös Hunok csapatának tagja, akik hajnali 1 óra körüli időben küzdöttek meg egymással. A két dartsos minden dicséretet megérdemel, mert 100 fölötti dobást és 1-2 körös kiszállót is produkáltak. Az aranyérmet izgalmas küzdelemben Tóth Zsolt nyerte meg 4-2 arányban felülmúlva ellenfelét. A bronzérmet Tóth Tamás szerezte meg és Izsák Gábor. A ligaversenyt rendező Győztes Kör Sport Egyesület tagjai most lemaradtak a dobogóról, de így is tisztességesen helyt álltak. Legközelebb szeptember 8-án rendeznek ismét versenyt Kiskőrösön.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS