A mai napon Soltvadkerten, a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolában is megtartották a 2017/2018-as tanévnyitó ünnepséget. Udvarhelyi Attila igazgatóúr megnyitójából hallhattuk, hogy 82 fő kezdi meg az első osztályt az iskolában.

-Hirdetés-

A helyi oktatási intézményben nem telt el fejlesztés nélkül az idei nyár sem, a felső tagozaton osztályokban tanulók számára biztosítanak saját, zárható szekrényt a személyes tárgyak tárolására. Felhívták a tanulók figyelmét, hogy minden szekrényhez egy darab kulcs van, amelyet a gyermekek az osztályfőnökeiktől meg is kapnak, és amelyre nagyon kell vigyázniuk, mert ha elveszítik, abban az esetben a gyártótól kell kérni a kulcs pótlását, amelyet egészen az új kulcs megérkezéséig nem lehet kinyitni. Ezen felül a szülők megértését kérték a tanárok fogadóórájának megváltozása miatt. A szülők a gyermekek ellenőrzőfüzetéből tájékozódhatnak a változásokról, mind a telefonos-, mind a személyes konzultáció tekintetében.

Az iskola ugyanúgy, mint az eddigi évek során kiemelt hangsúlyt fektet a tehetséges gyermekek gondozására. Több művészetoktatási területen is munkálkodhatnak a gyermekek, ezáltal elősegítve a különböző képességek finomítását, kiszélesítését és azokban való elmélyedést.

Az elmúlt évek tapasztalatait összegezve fontos, hogy erősítse az iskola az együttműködést mind a gyermekekkel, mind a szülőkkel, mind más helyi intézménnyel és szervezettel. Az elmúlt években több gyermek és szülője döntött úgy, hogy átíratják a gyermeküket egy másik település iskolájába, ezen megoldás valójában nem hoz valódi eredményt a kialakult konfliktusok alkalmával. Erre megoldási javaslatként hozta fel az évnyitó beszédében Udvarhelyi Attila azt, hogy ők is mindent megtesznek azért, hogy jobb legyen a kommunikáció, azonban a szülők nélkül nem lehet igazán eredményes a párbeszéd a szülő, a gyermek és az iskola között. Éppen ezért is kérték meg a szülőket, hogy forduljanak az osztályfőnökhöz, a tanárokhoz és az igazgatósághoz bizalommal az érintettek. Ez a javító szándék valóban egy jó alapokra elhelyezett végeredményhez vezethet.

A tanévnyitó ünnepséget követően minden osztálynak megkezdődik az első tanítási nap, amely 9:00 órakor egy tanévnyitó áhítattal folytatódott az Evangélikus templomban, ezután két osztályfőnöki órát tartanak a gyermekeknek, amelyen megtudhatják többek között, hogy milyen órájuk is lesz az első napon.

A külterületen élő gyermekek számára továbbra is biztosított az iskolabusz, mint szolgáltatás. Ez óriási segítséget jelent a gyermekeknek és a szülőknek egyaránt.

Az első osztályosok névsora:

1.a Osztályfőnök: Rácz Józsefné; Dóra Ferencné
Tanulók: Bezsenyi Gergő, Bleszák János András, Farsang Georgina, Gáspár Áron, Halász Anna Róza, Imgrund László, Imgrund Andor, Kanalas Tamás Arnold, Katzenbach Imre, Kis Milán, Kovács Korina, Lehoczki Ferenc, Lehóczki Karina, Pulger Beatrix, Raffai Nikolett, Raffai Vivien, Sipiczki Dávid, Sörös Damján, Szénási Maja, Tóth Dominik, Trunk József, Turán Bence Noel, Ürmösi Zalán

1.b Osztályfőnök: Vincze Anett
Tanulók: Bartek Petra, Bene Flóra, Eiler Dániel, Farkas Réka, Farkas Roland, Gulyás Georgina, Holló Csenge, Karsai Viktória, Kolonusz Zétény, Laborci Kevin, Nagy Nikol, Román Ramóna, Sámel Réka, Surányi Sára, Szabadi András, Szalontai János, Tamás Zsanett, Trója László Róbert, Zsikla Dominika, Zsikla Vanda Réka

1.c Osztályfőnök: Kőszeginé Marosi Judit
Tanulók: Ajtai Máté András, Csala Zoltán, Csernyi Leó, Gusztos Virág, Heiszenberger Alex, Ivanics Petra Bianka, Kanalas Milán, Kemény Péter, Kiss Anna, Kiss Panna, Klam Hanna, Martin Zoé Cintia, Meggyesi Zsófia, Mezei József, Orbán Zsombor, Pál Nóra, Schlüter Charlene, Sörfőző Bertold, Strubl Dorina, Zsikla Réka

1.d Osztályfőnök: Vincze Alíz
Tanulók: Angi Mira, Barna Viktor, Bozsóki Anna, Farkas Róbert Jakab, Ficsor Bianka, Hirsch Gergő, Kohán Erik, Lala Erzsébet, Lehoczki Lorenzó, Medveczki Márk Botond, Patai Attila Gábor, Péli Olívia, Ritter Bence, Sándor József, Schmél Edna, Szabó Zsófi, Tápai Antal Gergő, Varsányi Petra, Vizi Luca Virág, Vörös Hanna Vanessza

MEGOSZTÁS