Az idei Kiskőrösi Szüreti Napok idejére is meghirdette a Szüreti Kétkeréktúrát Pásztor Gyula testnevelő a Petőfi SzSE és Filus Tibor az Ültess Fát Mozgalom Egyesület összefogásával. A sportos programra a szervezők most is nagy szeretettel várták az érdeklődőket.

-Hirdetés-

A kerékpárosok szeptember 1-jén, pénteken kordélután gyülekeztek a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában, ahol 40-nél is többen gyűltek össze. Az indulás előtt Pásztor Gyula mondta el azokat az intelmeket a résztvevőknek, amelyek a balesetmentes kerékpározáshoz szükségesek. Az úti cél idén Kecel volt, ahol a Vörös Zászló majorhoz tekertek el a résztvevők. Kecel első termelőszövetkezete 1949-ben alakult „Vörös Zászló” néven. 1960 és 1961 között, kilenc szakszövetkezet szerveződött.

A ’60-as években létrejött szövetkezetek, a sorozatos egyesülés nyomán 1977-re egyetlen szövetkezetté szerveződtek, „Szőlőfürt” néven. A volt Vörös Zászló Tsz. majorját alakította át a Szőlőfürt Szövetkezet először kertészeti központtá, majd az 1990-es években pihenő parkká. A 10,6 hektáros területen hangulatos tórendszer és gyönyörű, arborétumszerű növények találhatók. Az 1998-ban létrehozott lovas iskola is itt került elhelyezésre, lovas versenypályát építettek minden igény kielégítő infrastruktúrával. Sajnos az elmúlt években elmaradtak már itt a nagyobb horderejű programok, így a gyönyörű természeti környezetben található objektumon már meglátszik az idő vas foga…

A résztvevők közül sokaknak újdonság volt ezt a területet látni és rácsodálkozni arra, hogy milyen rejtett értékek vannak térségünkben. Az oda út nagy melegben 19 km volt, de vissza már kicsit hűvösebb időben, hátszéllel támogatva tette meg a csapat a távot. Mindenki teljesítette a 38 km-es utat. Azt meg kell jegyezni, hogy összesen 5 defekt is előfordult, de a segítő szülőknek köszönhetően mindenki – a kerékpárjával együtt – épségben hazaért.

Az elfogyasztott energiák pótlásra a résztvevőket egy finom halászlé várta Kiskőrösön, amit jó hangulatban fogyasztottak el. Köszönet a kerékpártúrát támogató Kiskőrösi Egészségfejlesztési Irodának, valamint a Király Pék és Társa BT-nek. A szervezők már most jelezték, hogy jövőre ismét megrendezik a Szüreti Kétkeréktúrát, amely a sport összekovácsoló erejével most is közelebb hozta egymáshoz a barátokat, ismerősöket, családtagokat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS