2017. szeptember 4-én 17 órakor ünnepélyes keretek között vették birtokba az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola számára elkészült új iskolaépületet. A meghívott vendégek, az iskola tanulói és tanárai mellet, a szülők és izsáki lakosok tömege volt jelen az ünnepségen.

-Hirdetés-

A Himnusz elhangzása után Mondok József Izsák Város Polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Várostörténeti jelentőségű eseményként jellemezte az új iskola avatását, melyen az első szó a köszöneté. Mindenekelőtt köszönet a magyar kormánynak, hogy döntésükkel és anyagi támogatásukkal lehetővé tették, egy modern, a kor követelményeinek megfelelő, szép iskola megépítését úgy, hogy a városnak csak a helyet kellet biztosítani.

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, térségünk országgyűlési képviselője köszöntőjében azt kívánta, hogy az iskola szellemisége maradjon a régi. Megvan a tartalom, a forma lett korszerűbb és ad újabb lehetőségeket. Minden gyermekben találják meg a képességeket.

Dr. Solti Péter a Klebelsberg Központ elnöke avatóbeszédében méltatta, hogy az iskola eddig is sokszínűségével és szakmai munkájával bizonyította, hogy elkötelezett az esélyteremtés és a tehetséggondozás iránt. Kérte a diákokat, hogy használják ki az új, korszerű iskola adta lehetőségeket, kellő akaraterővel és elszántsággal a sikerhez vezető úton.

Bajkó Zoltán plébános és Nagy Árpád lelkész Isten áldását kérte az új iskola épületére és mindarra, ami az iskolában történik.

A megszólalások között a zeneiskolások, a néptáncosok és az iskola tanulói színvonalas szerepléssel színesítették az ünnepséget.

Az avatószalagot Lezsák Sándor, Dr. Solti Péter, Mondok József és Gera Árpád Zoltánné intézményvezető vágta át, megnyitva ezzel az utat a birtokbavételhez. Az új iskolába belépőket ámulatba ejtette az épület mérete, színvilága, modern berendezése és korszerű felszerelése.

Az új iskolaépületbe történő beköltözésre a 2017. szeptember 5-8. között kerül sor, melyhez kérik a szülők segítségét. Tanítás az új iskolában 2017. szeptember 11-én kezdődik.

A Kormány által a 47/2015. (III. 12.) Korm. rendeletben kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által irányított, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében Izsákon megvalósuló 24 tantermes Általános Iskola – a kapcsolódó igazgatási, nevelőtestületi, szociális, üzemeltetési, sport és kültéri funkciókkal – tervezése, kivitelezése, közel 4,5 milliárd forint költségvetési forrásból


A Nemzeti Sportközpontok 2015. október 21-én írt ki nyílt közbeszerzést Izsák város általános iskolájának megtervezésére és kivitelezésére, a felépítmény alapterülete 8169 m2, kültéri területek 3525 m2. 2016. március 9-én megszületett a tender eredménye: a 2,95 milliárd forint értékű megbízást közös ajánlattevőként a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte.
2016. március 25-én írták alá az új izsáki iskola kivitelezői szerződését, és 2016. augusztus 17-én tették le az iskola alapkövét.

Az Izsáki Önkormányzat az építési területhez szükséges ingatlanok megvásárlásra, valamint az építés idejére konténer iskola bérlésére mintegy 70 millió forintot költött.


-fg-

MEGOSZTÁS