A kiskőrösi gimnáziumban 1960-ban érettségizett osztály tagjai az idén is szerveztek osztálytalálkozót. A középiskola falait 57 éve elhagyó diákok a mai napig kiváló „osztályközösséget” alkotnak.

-Hirdetés-

Az 50 éves osztálytalálkozó után döntöttek úgy, hogy ezentúl minden évben összejönnek, hogy elbeszélgessenek a régmúlt időkről és a történésekről. Idén nem látogatták meg iskolájukat, „csak” egy ebéd alkalmával nosztalgiáztak. Az osztályfőnökük dr. Sárkány Ernőné volt, aki 85 éves, jelenleg Kecskeméten él és szeretett diákjai a mai napig tartják vele a kapcsolatot. Az osztály 28 lányból állt, akik közül az elhunytakra – Pesti Judit, Mikó Magdolna, Égető Melinda (Kiskőrös), Baltás Aranka (Csengőd) – fájó szívvel emlékeztek vissza. Az osztály egyébként jó képességű tanulókból állt, hiszen 18-an diplomát szereztek, 1 orvos, 1 erdészmérnök, 1 védőnő-és pedagógus lett, a többiek pedig valamilyen szakmát tanultak. A mai napig baráti közösséget alkotó diáktársak már most megegyeztek abban, hogy egy év múlva ismét találkoznak.

A képen (balról): Gubik Mária, Filus Ilona, Barkóczi Etelka, Kornóczi Margit, Őszi Teréz, Bengő Julianna, Mészáros Mária, Őry Katalin, Dudás Angéla.

MEGOSZTÁS