Jubileumi pillanatok voltak a kiskőrösi labdarúgó pályán. A helyi labdarúgó klub több, mint 100 éves fennállása arany pillanatai voltak, amikor a csapat megnyerte az 1991/1992-es bajnoki szezont az NB III-as küzdelmekben.

-Hirdetés-

A jeles pillanat 25 éve történt, amely kapcsán a baráti kör akkori elnöke Csányi József, a volt szakosztályvezető Barthos Zoltán és a klub jelenkori elnöke Dulai János szervezőmunkájának köszönhetően nosztalgia mérkőzést rendeztek a városi sporttelepen. Az eseményre meghívást kaptak a 25 évvel ezelőtti bajnokcsapat tagjai, támogatói és természetesen a szurkolókat is nagy szeretettel várták a lelátókra. Örömmel kell megjegyezni, hogy szép számban jelentek meg a drukkerek, hogy újra láthassák a régi sikerek kovácsait. Az ellenfél a térségben akkoriban szintén meghatározó szerepet betöltő kalocsai és miskei labdarúgókból álló gárda volt. Az eseményt Kiskőrös Város Fúvószenekarának és Mazsorett Csoportjának szórakoztató műsora és bemutatója nyitotta meg. Minden pályára lépő kiskőrösi játékos 25-ös számban szerepelt a gála mérkőzésre egyedileg legyártott mezben. A mérkőzés irama ugyan elmaradt a régmúlt idők szikrázó küzdelemitől, de voltak szép cselek, passzok és nem mellékesen 6 gól a 3-3-ra (2-1) végződött mérkőzésen. A gólokat hazai oldalon Verebélyi Zoltán (11-esből), Csintalan Csaba és Bischof Csaba, a vendégeknél pedig Vén Csaba, valamint a duplázó Soós László szerezték. A mérkőzést a Holczimmer János (jv.), Lengyel László és Bodrogi Gábor alkotta játékvezetői hármas dirigálta.

A kiskőrösi csapat: Simon József – gyúró, Szentpéteri Attila, Tóth László, Csintalan Csaba, Barthos Zoltán – szakosztályvezető, Szlovák László, Hímer István – edző, Pogány Imre, Verebélyi Zoltán, Szűcs Zsolt, Vass Gyula, Kőhalmi István, Szentesi Zoltán, Bárány Mihály, Juhász László, Vadászi Lajos, Szekér József, Bischof Csaba, Pecznyik Gábor, Luther Attila, Agócs Zoltán, Szabó Pál, Beregszászi Sándor, Csányi József – baráti kör elnöke.

A kalocsai csapat: Gojtán István, Vén Csaba, Bajomi Csaba, Paletta Richárd, Márton Zsolt, Deák Gábor, Perity Roland, Tamási László, Hubert János, Morvai Tamás, Evanics Zoltán, Miskolczi Róbert, Soós László, Jagicza László, Tóth Róbert, Czár Ignác – edző.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS