A Bács-Kiskun Megyei I. Osztályú Labdarúgó Bajnokság 5. fordulójában térségi rangadóra került sor. Ezen a játéknapon az Akasztó FC gárdája a szomszédvár Kiskőrös LC együttesét látta vendégül.

-Hirdetés-

Mivel búcsú volt akasztón, így nem csak a helyiek, hanem a környékbeli és a kiskőrösi szurkolók is szép számban megtekintették a mérkőzést.

Akasztó FC-Kiskőrös LC 5-2 (2-2)

Akasztó FC: Németh – Csordás (Fésűs), Bánszki (Nagy A.), Tratter, Bereczki, Kerekes (Horváth R.), Lázár Zs. (Horváth Z.), Juhász T., Szabó Zs. (Turancsik), Schveizter, Kósa. Edző: Szrenkó István.

Kiskőrös LC: Ámann (Csermák) – Agócs (Lesták), Kovács J., Somlyai (Gombár), Madácsi, Amin Á. (Makó Zs.), Cebei, Bányai, Dicsa (Füleki), Mokrickij. Molnár T. Edző: Biácsi Gábor.

Felfokozott hangulatban zajlott le a találkozó. A játékosok nem kímélték magukat és sokszor a durvaság határát súroló megmozdulások voltak. A mérkőzés elején a kiskőrösiek támadtak többet és a 15. percben Molnár Tamás büntetőből szerezte meg a vezetést a vendégeknek (0-1). A 22. percben Lázár Zsolt egy kapu előtti kavarodás után egyenlítette (1-1). A 39. percben aztán a hazaiak megfordították az eredményt miután szögletet követően az üresen hagyott Bereczki Gábor fejelt közelről a kapuba (2-1). A kiskőrösiek azonban még a szünet előtt, a 43. percben egyenlítettek Molnár Tamás révén, aki egy szép akció után talált a kapuba (2-2). A kiskőrösiek voltak jobban lendületben, de a hazaiak szervezetten védekeztek és kontratámadásokkal veszélyeztettek.

A szünet után sajnálatos sérülés történt a pályán. A 48. percben a hazaiak játékosa Juhász Tamás indítása lecsúszott a lábáról és a kint álló vendég kapusnak Ámann Márknak hátrálnia kellett, hogy megakadályozza a labda hálóba kerülését. Sikerült kiütnie a labdát, de eközben olyan szerencsétlenül lépett, hogy a külső bokaszalagja elszakadt és a lecsorgó labdát sem tudta már megfogni. A kipattanó labdára Lázár Zsolt érkezett, aki megszerezte ismét a hazaiaknak a vezetést (3-2). A történtek után hosszú percekig ápolni kellett a hálóőrt és az eset súlyosságát látva mentőt hívtak a helyszínre, ami elszállította a sérült játékost. Az események döntően befolyásolták a végeredményt. Ezt követően a kiskőrösiek birtokolták többet a labdát és támadtak, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltaniuk. A mérkőzés a 73. percben eldőlt, amikor egy szabadrúgást követően Juhász Tamás csúsztatott a kapuba (4-2). A 89. percben Bereczki Gábor a hazaiak középhátvédje megkapta második sárga lapját is, ami után kiállították, a végeredményt pedig egy szöglet utáni fejes góllal Juhász Tamás állította be a 95. percben (5-2). Az akasztóiak jól éltek a lehetőségeikkel, miközben a kiskőrösiek minden góljukat nagy védelmi hibák után kapták. A kiskőrösiek számára a vereségen kívül a legnagyobb veszteséget az jelentette, hogy az eddigi fordulókban jó teljesítményt nyújtó kapusukra valószínűleg az idén már nem számíthatnak.

Ifjúsági eredmény:
Akasztó FC-Kiskőrös LC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Soós Zoltán.

Szeptember 16. szombat: 16.00
Soltvadkerti TE-Akasztó FC

Szeptember 17. vasárnap: 16.00
Kiskőrös LC-Kiskunhalas

Filus Tibor

MEGOSZTÁS