Már pénteken elkezdődtek a 2017-es Szüreti Napok Soltvadkerten. Reggel 8 órától egészen estig várták az ünnepelni vágyókat igazán izgalmas programokkal.

-Hirdetés-

8 órától a Szüretelni, jaj de jó! című hagyományőrző műsorral készültek az Evangélikus Egyházi Irodában. A Bocskai utcai tagintézményben egy “Szüretelő” játékos, kreatív délelőttre várták a gyerekeket.
18 órakor kezdődtek a kiállítás megnyitók: a Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidő Központban, ahol köszöntőt mondott: Temerini Ferenc alpolgármester úr. Ünnepi műsorral készült: Gszelmann Edward, a Révész Kolos népdal, az Evangélikus Egyházi Általános Iskola citerazenekara, Makkai László, a Vadkert Néptánccsoport és a Suttyomba Zenekar. A kiállítók: Holczimmer Anna grafikus és Daróczi Csaba természetfotós voltak. Az Egyesített Szociális Intézménybe ellátogatók megcsodálhatták: Ancsa Molnár Hajnalka ikonját, Hegyes Edina porcelánbaba gyűjteményét, Kocsisné Somogyi Eszter kavicsszobrait, Pozsonyi Angéla dekopázs technikával készült dobozait, Révész Lászlóné kézimunkáit, Tajti Mónika fadekoráció gyűjteményét és Zsikláné Sipos Irén kaktuszait is.
A borutcában kialakított táncház közreműködői: a Suttyomba Zenekar, a Sarmasági Illegetők Néptánccsoport, a Vadkerti és Izsáki Néptánccsoport voltak. 22 órától a Kavalkád Rock Band zenekar pezsdítette fel koncertjével a várost. 

Fotó: KGy

MEGOSZTÁS