Néhány hete számoltunk be arról a szép sikerről, amelyet a kiskőrösi birkózó, Bognár Erika a korosztályos Európa Bajnokságon elért. Az EB aranyérem után a görögországi világbajnokságról is éremmel tért hazai a fiatal versenyző.

-Hirdetés-

Az újabb sikerről Tóth Mátyás edző adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub neveltje jelenleg Kecskeméten birkózik és ott tanul középiskolában.
A Szarajevóban megszerzett EB aranyérem után azonnal megkezdte a felkészülést az athéni VB-re. Itt is az volt a célja, hogy a dobogó valamelyik fokára felállhasson.
A felkészülése nagyon jól sikerült és a legjobbakkal is felvette a versenyt. Amennyiben az iráni ellenfele négy mögé kerülését ki tudta volna védeni, akkor talán most VB arany lógna a nyakában. Nagyon kemény csatában győzte le 2-1-re kazah és amerikai ellenfelét.
Egy indiai lány mögé kerüléseinek ellenszerét nem találta, így vele szemben pontozásos vereséget szenvedett. A bronzéremét vívott csatában egy orosz lánnyal küzdött, akit technikai különbséggel múlt felül. A kiskőrösi kadet korcsoportú birkózó lány így eddig nagyon sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen két világversenyen is a dobogóra állhatott.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS