Tegnap tartotta soron következő ülését Kiskőrös Város Képviselő testülete, amelyen
24 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Tájékoztatók érkeztek a járóbeteg szakellátás működéséről és a háziorvosi ügyeleti feladatok ellátásáról, ahol a döntéshozók többnyire statisztikai adatokkal találkozhattak.
Az ülés kezdetén, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója tartott tájékoztatót a járóbeteg szakellátás működésének tapasztalatairól. Rögtön ezután az Emergency Service Kft. ügyveztője számolt be a 2016.évi Kiskőrös központú orvosi ügyelet működéséről, a háziorvosi hétköznapi és hétvégi ügyeletei feladatok ellátásáról. Tájékoztatójában elmondta, hogy a 2016.évi betegforgalom 9367 fő volt. Az ellátásban részesülő betegek ellátása arányos volt a lakosságszámmal. A szakszemélyzet száma megfelelő, azonban az egész országot érintő humánerőforrás-hiány ezen a téren is megmutatkozik. Cégük gyógyszerellátottsága magas szintű és folyamatos, ügyeleteik magas színvonalon működnek, naprakészek és felkészültek.
Ezt követően több beszámolót is végigtárgyaltak a jelenlévők. A Kunság-Halas Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője tevékenységükről és a 2016.évi változásokról tartott beszámolót. Elmondta, hogy 2016. április 1-től új feltételek mentén kell, hogy végezzék munkájukat. Az átalakítást az indokolta, hogy a hazai hulladékgazdálkodási közszolgáltatás rendszere nem volt alkalmas az európai uniós kötelezettségek teljesítésére. A megoldás alapelve egy egységes nonprofit közszolgáltatási rendszer létrehozása, nullszaldós működéssel, melyet a NHKV Zrt. koordinál.
A 130/2017. számú képviselő-testületi határozat módosítása következett.
A Képviselő-testület a 130/2017. számú határozatával döntött a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című, TOP- 3.1.1-16 számú pályázat benyújtásáról. A Képviselő-testület döntését követően megkezdték a projekt előkészítéséhez kapcsolódó tevékenységeket.
A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója, Kispálné dr. Lucza Ilona beszámolójában bemutatta a múzeum szakmai tevékenységét és működésének feltételeit. Fontosnak tartotta kiemelni azt, hogy 2016-ban a János Vitéz Látogató Központ a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeummal összekapcsolódva kezdte el működését. Véleménye szerint, a pályázatban vállalt kötelezettségek teljesítésére ez a szerkezeti forma nem alkalmas, ugyanakkor az irányított intenzív PR munkának köszönhetően nagy érdeklődést váltott ki a múzeum néprajzi látványtára is.
Kiskőrös Város Képviselő-testülete 2014. május 28-án a 64/2014. számú Képviselő-testületi határozatával létrehozta a Kiskőrösi Települési Értéktárat és a Kiskőrösi Települési Értéktár Bizottságot. A Bizottság a 2017-es évben több értéket is felvett a Települési Értéktárba, többek között: a A János Vitéz Látogatóközpont-ot, a Petőfi Sándor Műfordítói Szoborpark-ot és a Zsinagóga-kistemplom-ot is. Kiskőrös Város honlapjára (http://kiskoros.hu/kiskorosi-telepulesi-ertektar) folyamatosan kerülnek fel az Értéktárba felvett értékek fotókkal és leírásokkal.
A következő napirendi pont a Kiskőrösi Óvodák vezetőjének beszámolója volt. Répásiné Lovász Márta a 2017/2018-as nevelési évre vonatkozó óvodai munkaterve elfogadásra került.
Kiskőrös város idén is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2018.évi fordulójához. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer az esélyteremtés érdekében a hátrányos szociális helyzetű fiatalok számára kívánja elérhetővé tenni a felsőoktatásban való részvételt.
Az ösztöndíj pályázati rendszerhez a Kiskőrösi Önkormányzat az elmúlt tizenöt év során csatlakozott, jelenleg 13 fő felsőoktatási hallgató tanulmányait támogatják, akik közül 1 fő „B” típusú ösztöndíjba részesül, vagyis 3×10 hónapon keresztül részesül a támogatásban.
Tárgyi eszközök ingyenes használatba adásáról is döntöttek a Kiskőrös Városi Polgárőr Egyesület részére. Az Önkormányzat a tulajdonában lévő 3 db MOTOWELL MAGNET CITY 49 cc típusú robogót ingyenesen használatba adja Egyesület részére az együttműködési megállapodásba foglaltak alapján.
Jóváhagyták azt is, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi törvény alapján az általa működtetett köznevelési intézmény működtetésével kapcsolatos jogviszonyokból származó jogokat és kötelezettségeket Kiskőrös Város önkormányzata 2017. október 1. napjától átadja a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumnak. 
Elfogadásra került a Gördülő Fejlesztési terv is a víziközmű szolgáltatás folyamatos biztosítására. Erre azért van szükség, hogy a vízi közművagyon műszaki állapota megfelelő színvonalú legyen és biztosíthassa a folyamatos és hosszú távú szolgáltatást. Ezt követően lakás és ingatlan bérbeadásokról, vásárlásokról döntött a képviselő testület, majd az „egyebek” következtek, ahol szerveződő események, rendezvények kerültek felsorolásra és bemutatásra, a polgármester és a képviselők által.

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS