A Magyar Kerékpáros Klub kezdeményezésére az Európai Mobilitási Hét keretén belül már ötödik éve rendezik meg Kiskőrösön a Trizoli Jótifuti Egyesület szervezésében, Kuti Zoltán irányításával, a Jótékony Bringás eseményt. Céljuk az, hogy felhívják az emberek figyelmét a bringás közlekedés fontosságára és arra is, hogy lehetőségeinkhez képest az autós közlekedés helyett, preferálják a biciklizést, környezetünk védelme és egészségünk megőrzése érdekében.
Amikor csak tehetjük, cseréljük az autót bringára”-hangsúlyozta ki Kuti Zoltán.
A Kiskőrösi EGYMI 7-8. osztályos diákjai és osztályfőnökeik a Petőfi térre települtek ki ma a reggeli órákban.  A bringával közlekedőket kis „vitamin”csomagokkal, gyümölccsel ajándékozták meg, megköszönve ezzel azt, hogy két keréken közlekednek és nem szennyezik a levegőt.
„Mindig vannak támogatóink, mint például a Cserpes Trudi, Hohes C, a helyi Japi Zöldséges, Király Csemege-ők már 5 éve támogatnak minket, és ebben az évben már a Garden Juice is!  „Köszönet érte”- emelte ki Kuti Zoltán. Jó látni, hogy nekik is fontos ügy ez.”
Tavaly több, mint 200 ajándékot tudtak szétosztani, ez az akció most még sikeresebb volt.
„Az ország 40 pontján rendeztek ilyen eseményt a mai napon. Büszkeséggel tölt el, hogy Kiskőrös is közöttük van, ami azért nagy szó, mert általában csak nagyvárosokban rendezik meg, mint Budapest, Kecskemét vagy Debrecen. Örülök annak, hogy már ötödik éve itt vagyunk, és hogy évről évre egyre több az érdeklődő. Ez a városvezetésnek is köszönhető, hisz támogatják bringás törekvéseinket”– nyilatkozta.
Kuti Zoltán azt is elmondta, hogy a Trizoli Jótifuti Egyesület, kiskőrösi bringás csoportja a „Bringalánc” – akik kihasználva a település jó infrastruktúráját (74 km – egybefüggő bringaút) szívesen kerekeznek szabadidejükben. Lehet hozzájuk csatlakozni Facebook csoportjukba. Egyébként több szekcióban működnek, úgy mint futó, bringás, úszó, túra és speciális csoport. Egyesületük célja, hogy fogyatékkal élő társaikat segítsék, ezért lehetőségeikhez képest őket is igyekeznek bevonni programjaikba.

-Hirdetés-

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS