Soltvadkert 660 millió támogatást nyert különböző pályázatokon

Soltvadkert Város Önkormányzata képviselő testülete a nyári szünet után szeptember 27-én tartotta őszi első ülését. A testületi ülés alkalmával elhangzott, hogy az önkormányzat az idei évben már 660 millió forint támogatást nyert a különböző pályázatokon.

-Hirdetés-

A város polgármestere Lehoczki Ferenc elmondta, hogy az összegből tervezett beruházásokat 100 %-os támogatottsággal tudják végrehajtani, ami annyit jelent, hogy egyetlen forint önerőt sem kell biztosítaniuk. Ennek figyelembevételével határoztak több olyan beruházásról is, amelyet saját erőből valósítanak meg a közeljövőben. A testületi ülés alkalmával beszámoló hangzott el a Soltvadkerti Óvodák és Bölcsőde 2016/2017-es nevelési évéről. Döntöttek arról, hogy csatlakoznak a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2018. évi fordulójához.

Jóváhagyták a Vadkerti-tó Kemping területén egy új vizesblokk-szociális épület kialakításának tervét, amely alapján 49,5 millió forintból épülhet meg egy 178 négyzetméteres épület. Jóváhagyták a településszerkezeti terv módosítását. Határoztak arról, hogy módosítják a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások, valamint gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet, melyben egyes szolgáltatások díja kisebb mértékben emelkedik. Az önkormányzati feladatok ellátása kapcsán a törvényi előírásoknak megfelelően az önkormányzat kormányzati funkció kódok szerinti besorolását is elfogadták. A pályázati bevételek és az elfogadott beruházások kiadásai miatt döntés született arról, hogy módosítják az ide költségvetési rendeletet.

A város vezetői a testületi ülés végén zárt ülés keretében döntöttek Soltvadkert Város kitüntető címeinek, kitüntetéseinek és díjainak odaítéléséről (Soltvadkert Város Díszpolgára, Soltvadkert Városért, „Pro Scole”, Soltvadkert Város Szolgálatáért, Az Év Sportolója, Soltvadkert Város Sportjáért, Az Év Vállalkozója, Soltvadkert Város Közbiztonságáért).

Filus Tibor

MEGOSZTÁS