Az Izsáki Városi Vegyeskar kezdeményezésére kilenc évvel ezelőtt gyűlt össze először négy város, Kecskemét, Kiskunhalas, Lajosmizse és Izsák egy-egy kórusa közös bemutatkozásra, amelyen nem a versengés és a rivalizálás, hanem egymás munkájának jobb megismerése, a tapasztalatcsere és a baráti kapcsolatok ápolása volt a kitűzött cél. Az első kórustalálkozót követően minden évben más-más város rendezte a találkozókat, olykor további meghívott kórusokat is vendégül látva.

-Hirdetés-

Az idei összejövetel változásokat is hozott: A megalakulásának 20. évfordulóját idén ünneplő Izsáki Városi Vegyeskar alapító karnagya, Bíró Jánosné, a családjához Németországba költözött és helyettesítését, Berta István, a Lajosmizsei Városi Kamarakórus karnagya vállalta. A Kiskunhalasi Városi Vegyes Kar sajnos befejezte működését, de helyettük Jánoshalma kórusa vett részt a találkozón.

A 2017. szeptember 30-án, az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában megrendezett IX. Regionális Kórustalálkozó a XXXII. Izsáki Sárfehér Napok programjába illesztve került megrendezésére. A fellépő kórusok: az Izsáki Városi Vegyeskar, a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar – művészeti vezetője Dr. Csorbainé Bakosi Zsuzsanna, a Lajosmizsei Városi Kamarakórus és a Mithras Pedagógus Kórus (Jánoshalma) – karnagyunk Karsai Péter voltak.

A rendező város nevében Dr. Bozóky Imre alpolgármester köszöntötte a kórustalálkozó résztvevőit. A kórusok 20-30 perces önálló bemutatkozásai, és a találkozók elmaradhatatlan eleme a közös éneklés felemelő élményt adott a résztvevőknek és a nézőknek egyaránt. Az énekszó végén emelkedett hangulatú beszélgetéssel osztották meg tapasztalataikat egymás között a dalnokok.

A jövő évi kórustalálkozót Lajosmizse rendezi.

-fg-

MEGOSZTÁS