Idén október első hetében kerülnek megrendezésre az Országos Könyvtári Napok.

-Hirdetés-

Az országos rendezvény sorozat idén a „Csak tiszta forrásból” címet kapta és öt főbb témakör is kapcsolódik a könyvtári napokhoz, melyek a következők:

  • Információforrások, tudásforrások
  • A boldogság forrásai
  • Az élet forrása, a víz
  • Népi hagyományok – múltunk forrásai
  • A természet forrásai – Mozdulj ki!

A programba a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár is csatlakozott. Változatos kínálattal várja az érdeklődőket a hét folyamán.

Az élet forrása, a víz témához kapcsolódóan a hétfői napon az óvodásoké volt a főszerep, hisz nekik tartottak a gyermekkönyvtár dolgozói Esőcseppecskék címmel mesefelolvasással egybekötött ismeretterjesztő foglalkozást.
A foglalkozáson nagy hangsúlyt fektettek az előadók arra, hogy a gyerekek minél szélesebb körben megismerjék a víz fontosságát, megértsék a víz körforgásának jelentőségét, ezáltal is játszva nevelve őket a környezettudatosságra.

Az interaktív foglalkozáson, a mese felolvasás után, kérdések feltevésével próbálták az előadók a gyermekek szemléletmódját és tudásanyagát, a játszva nevelés módszerével tágítani.
Ezen törekvés megfelelő közönségre talált, hiszen a gyerekek igen lelkesen és érdeklődően vettek részt a foglalkozáson, meglepve az előadókat is, hogy már ilyen fiatalon mekkora tudással rendelkeznek az őket körülvevő környezetről és azon belül is a vízről.

A program partnerintézményeként a kiskőrösi Harangvirág Óvoda vett részt, nagycsoportos óvodásait delegálva a programnak otthont adó gyermekkönyvtárba.

MEGOSZTÁS