„Ép testben, ép lélek!” Kissé elcsépeltnek tűnik ez a mondás, de ha elgondolkodunk a szavak jelentésén, rájövünk, hogy minden szó igaz! Mi is történik valójában velünk? Lehet-e valaki egészséges, ha beteg a lelke, és feltehetjük fordítva is a kérdést: lehet-e egy beteg testben egészséges lélek?

-Hirdetés-

A választ természetesen mindenki ismeri: nem lehet egészséges a testünk, ha bármilyen lelki problémával küzdünk, hiszen az emberi szervezet egy egység, amelynek ha bármelyik fogaskereke hiányt szenved vagy sérül, az kihatással lesz a következő fogaskerék működésére is. Ahhoz, hogy testünk tökéletesen működjön, lelkünknek tisztának és nyugodtnak kell lennie.
A szabadtérre kihelyezett fitnesz gépekkel friss levegőn edzhettünk ma délelőtt a János Vitéz Látogatóközpont melletti játszótéren. Ezeket a gépeket korosztálytól függetlenül mindenki kipróbálhatja a legfiatalabbaktól a legidősebbekig.

A testsúllyal végzett edzés előnyei közé tartozik, hogy alapvetően kevés felszerelés is elegendő a gyakorlatok elvégzéséhez, hasznos képességeket fejleszt ki és a lehető legnagyobb erőt adja. Jótékony hatással van az egészségre, mivel védi és megerősíti az ízületeket, továbbá beállítja és szabályozza a testzsírszázalékot.
Természetesen a helyes mozgásformák elsajátításához szükségünk volt egy személyi edzőre is. Sturm Ferenc segített nekünk abban, hogy melyik gépet hogyan kell helyesen használni, illetve, hogy gyakorlatvégzés közben mire érdemes odafigyelnünk. A sportprogram az Országos Könyvtári Napok keretén belül a kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében és a kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával valósult meg.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS