Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 őszén indította el a „Házhoz megyünk” programját azzal a céllal, hogy segítse a lakosságot a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság az idei évben második alkalommal 2017. október 11-én tartotta meg a „Házhoz megyünk” elnevezésű vagyonvédelmi programját Izsákon. A programban a rendőrség mellett részt vettek a Kolontó Polgárőr Egyesület és az Aegon Biztosító Zrt. szakemberei is.

-Hirdetés-

A Művelődési Ház előtt felállított információs ponton a rendezvény során a szakemberek vagyonvédelmi tanácsokkal segítették az érdeklődőket, valamint a helyszínen lehetőség volt ingyenes kerékpár-regisztrációra is. A határvadász toborzók a képzésről és a jelentkezés feltételeiről, valamint általánosságban a rendőri hivatásról adtak felvilágosítást az érdeklődőknek

Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola alsó tagozatos osztályos tanulói hasznos tanácsokat hallhattak az áldozattá válás megelőzéséről, és a 112-es segélyhívószám használatáról. A felső tagozatos diákok részére Kurdics Mihály nyá.r. alezredes az internet veszélyeiről tartott előadást. A Művelődési Házban Kuti Erika r. őrnagy az idősebb korosztály számára, „Időskorúak a szélhámosok hálójában” címmel tartott figyelemfelhívó előadást.

-fg-

MEGOSZTÁS