Tegnap este Aradi Tibort és Varga Ferenc Józsefet, két tehetséges humoristát láthattunk a színpadon, Soltvadkerten, a Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Szabadidőközpontban.

-Hirdetés-

Aradi Tibor korábban pincér volt, de saját bevallása szerint csak leves postás.

Megszállott sportrajongó. Ha a sportesemények megtekintése mellett még marad ideje, akkor repülőgépek landolását és elemelkedését fotózza vagy veszi videóra. A történet iróniája, hogy retteg a repüléstől.Varga Ferenc József eredeti szakmája tanár, idegenvezető. “A legerősebb láncszem” című, Nádas Györggyel készült CD-je 2001-ben, “Köcsög…” című könyve pedig 2008-ban jelent meg. 2013-ban látott napvilágot második könyve, „Nemzeti Túlvilág Hivatal” címmel.Aradi Tibor és Varga Ferenc József az elmúlt huszonöt évben minden olyan jelentős színházi és televíziós produkcióban feltűnt, ahol a humor kapta a főszerepet. 

Több, mint egy évtizedig voltak tagjai a Mikroszkóp Színpadnak. 

Rendszeresen láthatók többek között a Showder Klub című műsorban és a Rádiókabaréban is adásról-adásra hallhatjuk őket.

Munkájuk elismeréseként mindketten megkapták a humoristák két legrangosabb díját a Bonbon-díjat (A díjjal – egy herendi bonbonnier, benne gravírozott aranybonbon – a Rádiókabaréban az aktuálisan elmúlt évben legjobb teljesítményt nyújtott humoristákat, színészeket jutalmazzák.), és a Karinthy-gyűrűt, ami a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak adható. (A Karinthy-gyűrűt 1975 óta minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján osztják ki.)Az elmúlt este „Műszaki Hiba” címmel, a mindennapok műszaki hibáit bemutató kétszer ötvenöt perces előadásukat hozták el nekünk.

A hétköznapokból ellesett poénok, saját írásaik, magyar zenei előadók megjelenítése mind helyett kapott a ma esti étlapon. Még a kókusz is. A desszertet a vendégek tapsa jelentette.A humoristák kapcsán érdekes, hogy jópofa, humoros, vicces, de talán kevésbé kelti fel a néző figyelmét, hogy kedves is. 

Aradi Tibor és Varga Ferenc József barátságosak, közvetlenek és igen kedvesek voltak. 

Sőt, megígérték, hogy ha hívjuk őket, ha nem, jönnek jövőre is. 

Ha a nézők akik – Kiskunhalasról, Csengődről, Akasztóról és Soltvadkertről érkezve – kíváncsiak voltak az előadásra is úgy akarják, rajtunk nem múlik.

Nyitottan várjuk a közönség véleményét, visszajelzését.

 A következő színházi előadáson, 2017. november 17-én, pénteken 18.00-tól Szalai Kriszta, „Maradjunk annyiban” című darabja lesz látható. Belépőjegyek már kaphatók.

Szöveg: Nahama

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS