Dél-alföldi Jégkorong Fesztivál – A feltételek profi szintűek Kiskőrösön


Abszolút siker volt a kiskőrösi Rajz Attila Jégpályán a Kiskőrösi HC és az MJSZ által közösen rendezett Dél-alföldi Jégkorong Fesztivál október 14-én szombaton.

-Hirdetés-

A Marius Gliga mentoredző által életre hívott rendezvényen a HC Kiskőrös tagjai mellett más, környékbeli, ilyenkor még jéggel nem rendelkező egyesületek is részt vettek, illetve a fesztivál nyitott volt a jégkorcsolya és a jégkorong kipróbálása iránt nyitott közönség felé is.


– A Magyar Jégkorong Szövetség célja az volt, hogy a magyar jégkorong vérkeringésébe minél több egyesület csatlakozzon be és azokban a régiókban is mihamarabb beinduljon a sportág, ahol eddig annak nem volt támogatottsága – mondja Szekeres Károly, a kiskőrösi klub elnöke. Tőle azt is megtudtuk, hogy október végéig a Dél-alföldi régió egyetlen üzemelő jégpályája Kiskőrösön található, ezért a régió játékosai, például a bajaiak, akik szintén részt vettek a kiskőrösi fesztiválon, egyelőre szárazon készülnek.
A fesztivál Budapestről indult, Kiskőrös a második volt a helyszínek sorában, de várhatóan hamarosan Szegeden, Baján, Békéscsabán és Szarvason is rendeznek hasonló turnét.

– Nem titkolt célunk, hogy a sportág térhódítása ismét beinduljon a régióban. Beszéltünk már arról korábban is, hogy a jég nagy önállóságra szoktatja a gyerekeket. A játékos gyakorlatok, ügyességi feladatok eredménye hamar láthatóvá is válik. A gyerekek sokat tanulnak. Kitartóbbak, önállóbbak, fegyelmezettebbek lesznek. Emellett persze a mozgásfejlesztésben is komoly szerepet játszik a heti néhány óra a jégen, hisz az egyensúlyérzékük, a koncentrációjuk és a figyelmük is fejlődik. Az edzések, a jégkorcsolya és a jégkorong csak ad, sőt, az iskolai szereplést, magatartást is jótékonyan befolyásolja – mondja Szekeres Károly.


Majd hozzáteszi: a cél épp ezért kettős volt. Fontosnak tartjuk, hogy minél többen tudjanak rólunk, járjanak nálunk, hogy valós tapasztalataik alapján dönthessenek arról, hogy szeretnének-e komolyabban megismerkedni ezzel a sportággal. Illetve szerettük volna a fentieket is tudatni a szülőkkel, megismertetni a gyerekekkel. Ez szerencsére sikerült is. Igazi örömjáték volt az egész nap, mely során az U8-as és U10-es csapatok olyan bemutató edzéseket tartottak, ahol nem a versengésen, hanem a jó hangulatú játékon, és a korcsolyázás alapjainak megmutatásán, megtanulásán volt a hangsúly. 
A gyerekek legnagyobb örömére a sportág két ikonja Ladányi Balázs, aki tavaly hagyta abba a Debrecen színeiben az aktív sportolást, 227.szeres válogatott tag és Szirányi Bence, az Alba Volán Ebel ligájának szerződéses játékosa, 98. szoros aktív válogatott tag is részt vett a tornán, ahol Marius tartott készségfejlesztő edzéseket.

– A vendégeink záró gondolata az volt, hogy a feltételeink profi szintűek, büszkék lehetünk a pályánkra és a gyermekeinkre is. Büszkék is vagyunk! – zárta beszámolóját Szekeres Károly.

forrás. kiskoroskori.hu

MEGOSZTÁS