Mindössze 20 nap, de a magyar történelem talán legkiemelkedőbb 20 napja zajlott 1956-ban Magyarországon. Egy aprócska, de elszánt nemzet felemelte fejét és nemet mondott az elnyomásra, a diktatúrára és szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával.
 

Ennek alkalmából megemlékezést tartottak, mint minden évben október 23-án a magyar forradalom és szabadságharcért. A koszorúzáson a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Petőfi Sándor Gimnázium tanulói és a Harangvirág Óvoda ovisai vettek részt a koszorúzáson. Az ünnepi beszédet a Petőfi Sándor Gimnázium diákpolgármestere: Schuller Gréta mondta.

-Hirdetés-

További megemlékezések Kiskőrösön: 2017. október 23. 8 órától ünnepélyes zászló felvonás a Városháza előtt, majd 8:30-tól elismerések átadó ünnepsége a Polgármesteri Hivatal dísztermében. 17 órakor ünnepi szentmise a Római Katolikus Templomban, melyet 18 órakor fáklyás felvonulás követ az ’56-os kopjafához. Ünnepi beszédet mond:
Font Sándor, országgyűlési képviselő úr. A forradalom áldozatai előtt tisztelegve november 4-én, szombaton 18 órai kezdettel közös gyertyát gyújtással emlékeznek a kopjafánál. Szeretettel várják az érdeklődőket.

R.M.

MEGOSZTÁS