„Ecclesia Semper Reformada”, azaz az egyháznak örökös megújulásra van szüksége. 

-Hirdetés-

Az elődök előtt való tisztelgés, az 500 éves Reformációi évforduló, valamint a Soltvadkerti Evangélikus Templom 180 évvel ezelőtti felszentelésének évfordulós ünnepsége mellett az örökös frissülés, megújulás szükségességének jegyében ünnepelt együtt okt. 29-én vasárnap délelőtt számos meghívott vendégével Soltvadkert Evangélikussága.  

Az igehirdető Gáncs Péter elnök püspök is az aktuális időjárási viszonyok miatt kiadott piros riasztás képével párhuzamot vonva, a friss, új levegő fontosságáról beszélt, amelyre az egyházban is nagy szükség van. 

Az istentisztelet díszeként szolgáltak a helyi gyülekezet óvodásai és iskolás hittanosai, valamint a gyülekezet vegyes kara.  

Az ünnepi alkalom folytatásaként Szabó Sándor szobrászművész alkotásaként létrejött Luther Mártont ábrázoló büszt szobor leleplezésére került sor a templom tövében, mely a korábbi templomkerítés elbontásával és parkosítással létrejött új közösségi téren kapott helyett. 

A gyülekezet közös éneke után Homoki Pál lelkész mutatta be a szobrot, ill. talapzatának feliratait, majd püspöki áldás mellett leplezték le az alkotást a helyi hittanos és óvodás gyermekek. 

Az ünnepi alkalom záróakkordjaként a helyi gyülekezeti közösségi házban ifj. Lehoczki Ferenc presbiter adta át a feleségével közösen megálmodott, majd megvalósított reformációi témájú fotókiállítást, mely egészen nov. 12-ig megtekinthető. 

Szeretettel várják a látogatókat.      

-.K.Gy.-

MEGOSZTÁS