Hatalmas pusztítást hagyott maga után a vasárnapi, Nárcisz névre keresztelt szélvihar, ami a tűzoltóknak is nem kevés munkát adott, ugyanis aznap estig több, mint 2000 bejelentés érkezett a Katasztrófavédelemhez. 

-Hirdetés-

Vasárnap kora délután a viharos széllel érkezett eső tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ szolgáltatási területén. A heves zivatar sok helyen fákat döntött ki. Jellemzően leszakadt ágak, kidőlt fák, illetve az ezek okozta károk miatt tettek bejelentést a lakosok. 
A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki Baja, Kecskemét és Szeged térségében. A DÉMÁSZ munkatársai azonnal elkezdték a hibák felderítését és ahol lehetett, megkezdték a javítást is.

A katasztrófavédelem munkatársai és az áramszolgáltató szakemberei vasárnap délután óta folyamatosan a károk elhárításán dolgoznak. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszaálljon a minőségi áramszolgáltatás és a biztonságos közlekedés.

Kutyifa Ilona
Képek: Kiskőrös HTP

MEGOSZTÁS