Jönnek az idei pályázatok, szerveződik az emlékév – civil szervezetek találkozója volt Kiskőrösön

Tegnap estére megbeszélésre invitálták Kiskőrösön a városban működő civil szervezeteket. Az öt éve működő Civil Információs Centrum minden évben tájékoztató fórumot tart a civileknek, aktuális pályázati lehetőségekről, folyamatban lévő ügyekről, havi egy alkalommal pedig internetes hírlevelet kapnak a civilek a legfrissebb aktualitásokról, határidős lehetőségekről és feladatokról. A tegnapi találkozón több mint ötven civil szervezet képviseltette magát, amely a városban ténylegesen működő szervezetek 80 százaléka.

-Hirdetés-

A rendezvényen elsőként Molnár Elvira, a Civil Információs Centrum szakmai vezetője felvázolta a Nemzeti Együttműködési Alap várható pályázatainak legfontosabb tudnivalóit, amely a NEA Tanács már nyilvánosságra hozott irányelvei alapján került bemutatásra.

Ezt követően Szedmák Tamás, az Önkormányzat Művelődési, Közoktatási és Sportbizottságának elnöke beszámolt a 2018-as Kiskőrös 300 tervezett emlékévről. Az újratelepítés háromszázadik évfordulójára tervezett 12 hónapos emlékév 2018. május 18-án kezdődik, amelynek programjait a néhány héttel ezelőtt megalakult Várostörténeti emlékbizottság koordinálja. Az Emlékbizottság munkáját a keretein belül létrejött szakmai albizottságok segítik, melyek között ott van a Civilek Kiskőrösért Albizottság is.

A civil albizottság tagjai: Molnár Elvira, Supka Éva, Fadgyas István és Balogh István.

A tervezett és majd később megrendezendő programok kidolgozásába és megvalósításába várják a civil szervezeteket is, melyek a városban működnek. A terveket és elképzeléseket 2017. november 15. napjáig kell eljuttatni az Albizottság részére, aki továbbítja a Polgármesteri Hivatalba, hogy összefésülhessék a már leadott elképzelésekkel, az emlékévvel kapcsolatban.

MEGOSZTÁS