Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, idén harmadik alkalommal, november 11-én, a Kecelen megrendezésre került Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny keretében választotta ki Bács-Kiskun megye legjobb szőlőpálinkáját és   Bács-Kiskun megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéjét. Az idei megmérettetésen a kiskőrösi Mátyás Pálinkaház nyerte el a kitüntető címek mindegyikét. A legeredményesebb pálinkafőzde cím mellett a 2017-es évben a legjobb szőlőpálinka címet is elnyerte az Irsai Olivér szőlőpálinkájával.

-Hirdetés-

A pálinkafőzdék versenyében azon Bács-Kiskun megyei kereskedelmi főzdék vehettek részt, akik a keceli, Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatversenyen a legeredményesebben szerepeltek, legtöbb pontot érték el és minimum öt féle párlattal neveztek a versenyre. A megye szőlőpálinkájának kiválasztására az ünnepélyes díjátadó keretében került sor, ahol a jelenlévő szakemberek és pálinkaházak tulajdonosai közül választották ki az ítészeket, akik hat kiváló pálinka közül találták meg a legkiválóbbat.

A megyei elismeréseket Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke adta át a Mátyás Pálinkaház képviselőjének.  A pálinkaház egy éven keresztül viselheti a kitüntető címet és használhatja termékeik népszerűsítésére.

A verseny célja az előző évekhez hasonlóan a pálinka, mint Hungaricum kulturált fogyasztásának népszerűsítése, határon innen és túl. A versenyen résztvevő Bács-Kiskun megyei pálinkák megmérettetése évről-évre erősíti a megyei identitást, elősegíti a minőség javítására való törekvést, támogatja a termékek marketingjét. A pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása, a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése is kiemelten fontos a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat számára és elkötelezett abban, hogy a megyei pálinkák kiválóságait, megfelelő marketinggel, rendezvényeken való megjelenéssel, médiatámogatással segítse, hazánkban és a határainkon túl is.

Fotó:E.P.