Immár 3. alkalommal került megrendezésre Kiskőrösön a Kemencés és Gasztronómiai Fesztivál. Kiskőrös Város Önkormányzatának szervezésében egész napos programokkal vártak minden kedves érdeklődőt. A rendezvény lebonyolításában a Petőfi Sándor Művelődési Központ, a Publicity Agency valamint a János Vitéz Látogatóközpont segédkezett.

-Hirdetés-

A fesztivál célja elsősorban a hagyományteremtés. A Márton napi mulatsághoz kapcsolódóan Kiskőrös a közös kemencézés és baráti társaságok közös szórakozását szeretné népszerűsíteni. 

A fesztivál 10 órakor kezdődött a Portéka Színpad gyerekműsorával.

A sportolni vágyók indulhattak a Trizoli Jótifuti Egyesület által megrendezett kerékpáros és futóversenyen, az I. Libafutamon. Az egyesületről azt érdemes tudni, hogy családi eseményeket szerveznek fogyatékkal élők segítéséért, részvételükkel. Habár a verseny érmekért ment, mindenekelőtt ez egy családi program volt. A legfiatalabb versenyző a 4 éves Nagy Hunor volt, aki az 5 km-es távot teljesítette. A legidősebb versenyző a 77 éves Tabajdi Józsi bácsi, aki díszvendégként futott. Józsi bácsi több mint 200 maratont, megszámlálhatatlan félmaratont, és 10 Bécs-Budapest távot teljesített, ezenkívül spártai hős is, így méltán lehetünk büszkék városunk legeredményesebb futójára.

A versenyen összesen 246 fő, közel azonos számú futó és kerékpáros vett részt.

A verseny eredményei:

5 km futás-abszolút:
1. Domján Ferenc
2. Baranyi Tibor
3. Korpás Rita

10km futás-férfi:
1. Nagy Péter
2. Miklós Róbert
3. Újvári Máté

10km futás-nő:
1. Szabó Gabriella
2. Révész Erzsébet
3. Lakatos Éva

21km futás-férfi:
1. Takáts Gábor
2. Szentmiklósi Lajos
3. Nagy Imre

21km futás-nő:
1. Radics Anna
2. Kondorosi Cintia
3. Soós Andrea

42km kerékpár-férfi:
1. Török István
2. Beniczki Dávid
3. Benyó Kocsi Tamás

42km kerékpár-nő:
1. Monostori Zsófi
2. Monostori Noómi
3. Korpás Rita

A helyezettek Kiskőrös város díjai mellett értékes ajándékcsomagokat vehettek át a János Vitéz Látogatóközpont jóvoltából.

Akik egyéb mozgásformára vágytak, nevezhettek a családi sorversenyre. A lemozgott energiát pedig a sok-sok finom kemencés étellel pótolhatták.

11 órától a nagyszínpadon is folytatódtak a programok a Mohácsi Úti Óvoda, a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola Néptánccsoportjai, a Szivárvány Néptánc Együttes és a Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar műsorával.

A nap folyamán megrendezték a Savanyúság szépségversenyt is.A következő eredmények  születtek: 1.hely: Torgyik Gáborné, 2.hely: Fodor Istvánné+közönségdíj, 3.hely: Boda Zsuzsa

3-órakor Újbor áldást tartottak a Kiskőrösi Borlovagrend tagjai a helyi papok, lelkipásztorok vezetésével.

Az este folyamán további koncertekkel, zenével szórakoztatták a vendégeket.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS