November 11-én, Márton nap alkalmából újborvacsorát rendezett a Szentpéteri Borpince a Fürtös Étterem közreműködésével. Minden vendégnek lehetősége volt megkóstolni az este folyamán bemutatott új, exkluzív 17-es tramini alapú száraz gyöngyözőbort és több nagyszerű borválogatást is. Szentpéteri Attila fiával nyitotta meg az estét. Külön kiemelte, hogy fontos a jövő generációjának tovább vinni térségünk híres borászatait és ebben fia nagy segítségére van. Sajnos manapság egyre kevesebb fiatal érdeklődik a borász szakma iránt és a múlthoz képest ma már sokkal kevesebben foglalkoznak szőlőműveléssel, borkészítéssel, mely nagyon elkeserítő a szakma számára.

-Hirdetés-

A többfogásos vacsorát a Fürtös Étterem, hozzá a borokat pedig a Szentpéteri Borpince szolgáltatta.

A Szentpéteri Borpince, Kiskőrös meghatározó családi pincészete.  Az Öregszőlő homokdombjába vájt borpince egy 60 hektáros szőlőterületből szerzi alapanyagát. a borászat fiatalos lendülettel bíró és kimondottan gyümölcsös prémium minőségű borait már többször is elismerték. Szombat esti vendégeik is legalább ilyen jó véleménnyel voltak boraikról.

A Szentpáteri Borpince rendszeresen tart pincelátogatásokat, rendezvényeket is, a pince akár 60 fős befogadóképességének köszönhetően. A borház 2014 novemberében nyílt Kiskőrös központjában, ahol számtalan minőségi bor közül választhatnak a vásárlók. A ház rendezvényterme 45 férőhelyes, ahol szintén tartanak előre bejelentett időpontokban borkóstolókat, rendezvényeket. Ezen kívül céges rendezvények és egyéb programok lebonyolításában is segédkeznek.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS